Društvo

Problematični đaci idu u popravni dom, roditeljima novčane kazne

Kako bi se iskorenilo nasilničko ponašanje u školama, ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je uvođenje kazni za bahate đake. Jedna od predloženih disciplinskih mera za nasilnike biće i slanje u popravni dom.

 

Ove mere kaznene politike naći će se u novom Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Odluku ministra podržali su prosvetni stručnjaci, koji smatraju da se školskim siledžijama mora stati na put, naročito nakon poslednjeg slučaja, kad je učenik ošamario nastavnicu u Tehničkoj školi u Mladenovcu, navodno zbog opklade od 30 evra.

Ministar prosvete najavio je da će se ubuduće svaki napad na profesore tretirati kao napad na službeno lice.

“Imaćemo nultu toleranciju za nasilje u školama. Zalagaćemo se za oštrije kazne, disciplinu, izricaćemo opomene, novčano kažnjavati roditelje za neprimenereno ponašanje i veliki broj izostanaka njihove dece. Izuzeće iz porodice, odnosno slanje u popravni dom, nastupiće kao krajnja opcija. Ministarstvo prosvete i Ministarstvo za rad i socijalna pitanja reagovaće u ekstremnim situacijama kad roditelji nisu u stanju ili ne žele da se bave svojim problematičnim detetom”, rekao je  ministar, a prenose Novosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com