Zdravlje

Pregledi i razgovori bez zakazivanja jednom mesečno u Stoma centru

Uprava niškog Kliničkog centra, medicinsko osobllje i članovi Udruženja „NILKO“, odlučili su da, jednom mesečno u Stoma centru, organizuju preglede bez zakazivanja, razgovaraju sa pacijentima i njihovim najbližima i tamo gde je to potrebno, pružaju i preko potrebnu psihološku podršku.

„Kao direktor Kliničkog centra Niš, zdravstvene ustanove ka kojoj gravitira preko 2,5 miliona stanovnika potpuno podržavam sve inicijative Ministarstva zdravlja i resornog ministra Zlatibora Lončara kada je reč o preventivnim pregledima koji itekako pomažu u ranom otkrivanju karcinoma, pa tako i ovu akciju, jer na ovaj način osim što delujemo preventivno, takođe smo i na usluzi ljudima kojima je pomoć preko potrebna.“ izjavio je generalni direktor Kliničkog centra Niš, prof. dr Zoran Radovanović.

Uprava Kliničkog centra Niš pozvala je sve pacijente iz Niša i sa juga i jugoistoka Srbije, sa ugrađenom stomom, da se u što većem broju odazovu ovomesečnoj akciji, zakazanoj za četvrtak 25. oktobar, gde će u regionalnom Stoma centru u periodu od 14 do 19 časova biti obavljani pregledi i razgovori i najavila nastavak ove akcije i za naredni period.

„U Stoma centru ćemo, osim redovnih aktivnosti svakog dana koje sprovodimo tamo i u našim specijalističkim ambulantama, osim pregleda i razgovarati sa pacijentima, a u planu nam je i da u novoj zgradi, u prostoru za posete pacijentima, oformimo mali tzv.“stoma kutak“, te će i tamo moći da potraže savete svi kojima su oni potrebni.“ rekao je digestivni hirurg Stanojević.

U niškom Udruženju stomiranih pacijenata „NILKO“, koje broji preko stotinak registrovanih članova ističu da je ovo odlična ideja i da je to samo korak napred u sagledavanju osoba koje žive sa stomom.

„Mi smo i do sada imali odličnu saradnju, ja to znam najbolje jer sam i sama žena koja živi sa stomom i svima nama je cilj da ljude oslobodimo straha i pokažemo da se i sa stomom može živeti, a upravo ovakve akcije tome doprinose.“ kazala je Olga Antonijević, potpredsednica Udruženja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com