Društvo

Povelja o ženskoj solidarnosti

Gradonačelnice i predsednice opština u Srbiji potpisale su Povelju ženske solidarnosti izražavajući spremnost da sarađuju, međusobno se podržavaju i zajednički deluju do potpunog ostvarivanja pune rodne ravnopravnosti.

Potpisivanju Povelje o ženskoj solidarnosti prisustvovale su ministarka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović kao pokrovitelj i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji Fransin Pikap.

“Povelju smo potpisale predsednica gradske opštine Pantelej Nataša Stanković i ja i još 20 žena koje se nalaze na čelu gradova ili opština u Srbiji”, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u objavi na svojoj zvaničnoj fejbuk strani.

Foto: FB strana Dragane Sotirovski

“Zalagaćemo se za postizanje najboljih rezultata u gradovima i opštinama na čijem čelu se nalazimo, obavezale smo se da ćemo potvrditi značaj žena na čelu lokalnih samouprava, da ćemo postignuća učiniti vidljivim i da ćemo svojim primerom osnažiti i podstaći druge žene u javnom i političkom životu na solidarnost i zajedničko delovanje”.

Osuđujući sve oblike diskriminacije po osnovu pola, istaknuto je da je rodna ravnopravnost neodvojivi deo ljudskih prava i osnovno načelo demokratije.

Od ukupnog broja potpisnica, 15 žena je prvi put na dužnosti gradonačelnica ili predsednica opština.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Sve je Sotirovska uradila pa je ostalo jos ovo potpisivanje! Bori se za ravnopravnost zena a za osobe sa invaliditetom ne mari, za sport u Nis-u ne mari za omladinu je bas briga! Sramota!!!

  2. Наташа Станковић = Драгана Сотировски (идентичност капацитета)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com