DruštvoVideo

Postavljena prva pametna stajališta (FOTO + VIDEO)

Pametna stajališta su pre oko dve nedelje stigla u Niš, a sada su već postavljena na nekoliko lokacija u gradu. Opremljena su sopstvenim napajanjem, poseduju internet, osvetljenje i nude različite mogućnosti. Kako su ranije kazali u Direkciji za izgradnju grada Niša,  moći će da se pristupi gradskim aplikacijama, imaju opciju da pokažu vreme dolaska autobusa, prostor za reklame i obaveštenja.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović za Niške Vesti je kazao da će pametna stajališta, u prvoj fazi, biti postavljena na tačno 23 lokacije.

„Sva mesta koja su frekventna i na kojima ima puno putnika, sagledali smo i postavićemo i postavljamo ova pametna stajališta“, rekao je Lović.

Sva stajališta koja nisu u upotrebi, a koja se mogu i dalje koristiti biće premeštena na druge lokacije.

Foto: Direkcija za izgradnju grada Niša

„To su mahom seoske sredine, mahom periferija grada i mahom one lokacije gde su postavljena autobuska stajališta pre više od 20 godina. To ćemo zameniti i praktično pokriti celu teritoriju grada Niša“, kazao je Lović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Супер, али, да ли су покривене и видео надзором као што је обећавано? Јер, сигурно неће дуго остати “intacta”….. свиње смо ми, не народ (поготову овде на југу и у Нишу, где су се довукли и с’ коца и с’ конопца, и сопствену дерлад нису васпитали адекватно)….

  2. Da bi stajalište bilo “pametno“ treba da prvo ima internet da bi moglo preko njega da se vide dolasci i postave video nadzor. A to ne verujem da će da se uradi, jer će neko da zakine na tome a uzeće pare. Niš je bre ovo, muljanje i nesposobnost su glavne vrline čelnika.

  3. A ta stara stajališta postavite recimo prema selu Aleksandrovo kod Mramora, toliko firmi a nekoliko stanica pod vedrim nebom, stoje ljudi ispod drveta da ne pokisnu, da se čovek zakrsti i levom i desnom, godinama tako, i niko prstom da mrdne, strašno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com