Društvo

Porodica devojčice koju je zlostavljao Malčanski berberin nije ispunila uslove za stan

Porodica devojčice iz Niša koju je oteo i zlostavljao Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, na gradskom konkursu za prodaju ili davanje u zakup takozvanih socijalnih stanova nije ispunila uslove. Na ovu činjenicu ukazao je Igor Jurić, predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

 

„Ne znam da li smo dovoljno svesni činjenice da smo kao društvo dužni ovom detetu do kraja njenog života. Greškom sudije, pušten je na slobodu čovek koji je naudio detetu a kasnije smo tog istog čoveka umesto jedan dan tražili 14 dana. Poručujem gradonačelnici Niša, da se neću smiriti dok dete ne dobije tretman u svom gradu kakav zaslužuje. I to obećavam, Moniki pre svega a onda i gradskoj upravi Niša“, napisao je Jurić na svojoj facebook stranici.

Na brizi o njegovoj ćerki, sada već četrnaestogodišnjoj devojčici, zahvalio se Igoru Juriću njen otac.

„Ovo je moja kćerka koja sada ima 14 godina. Mala Monika❤️❤️❤️ Hvala bogu što je samo jedan veliki čovek nije zaboravio. Igor Jurić je čovek velikog srca i čovek koji se bori za našu decu. Nažalost mi smo zaboravljeni i zapostavljeni sto je jako tužno. Hvala Igore sto si nam podrška i što nam nadu daješ za lepše dane. I hvala onima koji se jošuvek sećaju nas“, rekao je Robert Karimanović.

U JP „Gradska stambena agencija“ rekli su Niškim Vestima da je porodici Karimanović ponuđen u zakup uslovan stan od 57m2, u vlasništvu ovog preduzeća. Oni objašnjavaju da je majka devojčice, Aleksandra Karamanović podnela prijavu na Кonkurs za zakup stanova izgrađenih u ulici Majakovskog br. 10A, 8B i 8A..

„Prijava gospođe Кarimanović Aleksandre nije bodovana i imenovana se nalazi na listi nerangiranih kandidata za zakup dvosobnih stanova, zato što ne ispunjava uslove Кonkursa. Naime, jedan od uslova u tački VII Кonkursa je da: „Iznos zakupnine ne sme da prelazi 40% primanja podnosioca prijave na konkurs, odnosno ukupnih prihoda podnosioca prijave i članova njegovog porodičnog domaćinstva, a taj iznos primanja
predstavlja donju granicu primanja“. – ističu u Gradskoj stambenoj agenciji.

U ovom niškom preduzeću dodaju da porodica Кarimanović ovaj uslov ne ispunjava zbog nedovoljnih primanja, jer supružnici Кarimanović nisu zaposleni, a suprug gospođe Кarimanović prima socijalnu pomoć.

„Čak i da porodica ispunjava uslove Кonkursa u pogledu visine prihoda, ne bi mogla da ostvari prioritetno mesto na rang listi, jer živi u zajedničkom domaćinstvu sa roditeljima, za koji stambeni status se po Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada dodeljuje manji broj bodova nego za  podstanarski status“, objašnjava Gradska stambena agencija.

Iako porodica Кarimanović nije stambeno ugrožena do te mere da im je potrebno hitno obezbediti smešta s obzirom da živi u zajedničkom domaćinstvu u kući  Aleksandrinih roditelja, Grad je ipak, u skladu sa zakonom, našao i ponudio rešenje stambenog problema ove porodice.

„Porodici Кarimanović ponuđen je stan u zakup na lokaciji u ul. Filipa Višnjića u naselju Čair u Nišu. U pitanju je dvosoban stan površine 57m2. Prethodni zakupac ovog stana, koji je oko četiri godine živeo u njemu sa tročlanom porodicom, ponudio je da porodici Кarimanović ostavi na poklon grejna tela koja je sam kupio, s obzirom da u stanu nema parnog grejanja. Zakupnina ovog stana na mesečnom nivou je oko 70 EUR (u dinarskoj protivvrednosti), odnosno, značajno je manja od tržišne vrednosti na ovoj lokaciji“, ističu.

JP „Gradska stambena agencija“ Niš je porodicu obavestila i o tome, da će kao zakupodavac izvršiti sve neophodne radove u okviru investicionog održavanja kao svoju obavezu, kako bi predmetni stan ispunjavao sve uslove za udoban život porodice Кarimanović.

„Pokušaj gospodina Igora Jurića, da zalaganje Grada za rešavanje stambenog pitanja porodice Кarimanović izvrne ruglu, je krajnje nekorektan. Zloupotreba porodice Кarimanović za političko razračunavanje, loša je namera pojedinca koji zna da JP „Gradska stambena agencija“ Niš ne može nikome dodeliti stan u zakup bez poštovanja
propisane zakonske procedure“, zaključuje u saopštenju JP Gradska stambena agencija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

12 Komentara

 1. BITNO DA POLUPISMENI ZET ISPUNJAVA SVE USLOVE I ZA RUKOVODECE RADNO MESTO I ZA STAN!!! NAPREDNO!!! ZA NJIHOVU DECU!!!

 2. Zašto nije poštovan zakon kad je bolesna osoba i psihijatrijski slučaj, pušten iz zatvora da slobodno šeta ulicama.
  Porodica treba da tuži grad, zbog propusta u slučaju Malčanskog berberina i onog ko mu je dao slobodu.
  Ova devojčica i njena porodica su preživeli teške trenutke i najmanje što grad može da učini za njih je besplatan smeštaj, besplatnog školovanja za devojčicu i radno mesto ocu ili majci. Toliko im grad i ova država duguju a i ljudski je.

 3. Inace u Srbiji je poznato da se sve radi po proceduri i pravilima, posebno kada je rec o obicnom narodu. Tu su veoma revnosni. U drzavnim firmama se nalaze osobe, javne licnosti, na platnim spiskovima koje se nikada nisu pojavile na radnom mestu niti imaju veze sa tom strukom. A ovde su izriciti da se ispostuje protokol! Kakvo licemerje!

 4. Tuga … Država bi pomogla ovoj napacenoj porodici sigurno al nije u finansijskoj mogućnosti.
  Izdržite još malo, samo da TATA kupi Danilu još par fabrika da se dete ima sa čim igrati.
  Mozda nesto ostane i za sirotinju 😉.

  Napred!

  1. Bog te mazo,ti si pametniji od ovih žutih istraživačkih novinara!!!????😠😠😠

 5. Ja sam extremna žrtva zlostavljanja. Moj brat je trostruki ubica. On je i pedifil. Zbog korupcije u Pančevačkom sudu ne uspevam da ga razotkrijem u Pančevačkom osnovnom sudu. To pokušavam od 2014-te. Molim bilo koga koji ovo čita a u stanju je da mi pomogne da me kontaktira na facebook profil.

 6. G.dine Igore obezbedite dobrog zastupnika i da se podnese tužba protiv sudije koji je pustio bolesnika i državu. I organizujte prikupljanje novca Za kupovinu stana za devojčicu Karimanović putem SMS-a. Skupiće se sigurno i vise. Ja ću slati sms-ove svakoga dana. Samo nemojte ž.r. ko ce ići u banku ili postu da uplaćuje….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com