Hronika

Igor Jurić u Nišu: Presudni dani u potrazi za devojčicom

Igor Jurić, čija je ćerka Tijana brutalno oteta i ubijena, posetio je danas roditelje otete Monike Karimanović (12) i istakao da se radi o jednoj divnoj porodici na koju je jako ponosan jer stoički podnosi to što ih je zadesilo.

Jurić se zahvalio svim pripadnicima žandarmerije i policije koji se smrzavaju tražeći zločinca i zamilio ih da ne odustanu od potrage, jer su ovo, kako je rekao “ključni dani” u poteri.

Jurić je takođe pozvao građane da se udruže i pomognu da se dete pronađe i vrati kući.

“Ovo su ključni dani, a mediji mogu da odigraju veoma značajnu ulogu. Monikino pojavljivanje u javnosti ne sme da prestane, ne sme da jenjava. Verujem da je dete živo, to je nešto u šta ne sumnjam i verujem, kao i roditelji da će se vratiti kući”, izjavio je Jurić.

On je rekao da smo kao društvo u ovom slučaju napravili ogromne propuste.

“Bili smo potpuno svesni opasnosti koja je okruživala decu u Nišu u okolini nakon izlaska Ninoslava Jovanovića iz zatvora, a dozvolili smo da se dogodi to što se dogodilo. Propust je i to što su roditelji saznali da je dete oteto tek kada se nije vratila iz škole. Mislim i da se kasno pojavila fotografija osumnjičenog lica”, izjavio je Jurić.

Foto: B. Lj.

Prema njegovim rečima, Jovanović je već mogao da bude uhapšen da je njegova fotografija ranije objavljena.

Jurić je kazao da će se u poneljdeljak sastati sa premijerkom Anom Brnabić i sa ministrom policije i razgovaraće o uspostavljanju sistema za brzu potragu za nestalom decom.

“Mi smo kao fondacija inicirali usvjanje sistema, pisali smo već Ani Brnabić i Ministarstvu pravde. Državni sekretar u tom ministarstvu Radomir Ilić rekao je da će formirati radnu grupu koja će o tome razgovarati i videti da li se eventualno moraju uraditi neke zakonske izmene za uvođenje tog sistema za brzu potragu. Od oktobra na žalost tapkamo u mestu”, rekao je Jurić.

On je rekao da smatra da će otmica male Monike sve promeniti i rekao da mu je “jako žao” što kao država stalno učimo na svojim greškama, a ne gledamo neke tuđe greške.

Potraga za Monikom i njenim otmičarem traje već osam dana, ali za sada bez uspeha. Policija i žandarmerija trenutno pretražuju okolinu Knjaževca i sela Rgošte, Glogovac, Podvis i Orešac.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com