Društvo

Pomozimo Nikolini! Za detinjstvo kakvo zaslužuje

Nikolina Tasković rođena u Nišu 15.01.2014. godine boluje od vrlo retke bolesti: Delecija 22Q13.33 poznatiji kao Phelan-McDermid sindrom.

Usled ove retke bolesti Nikolina teško može da shvata i razume. Čak i urođene reflekse kod ljudi ona mora da uči, teško joj ide, a stečene veštine zaboravlja. Teško može da razvije govor zbog toga što slabo razume.

Zbog toga je potrebno sprovoditi kontinuiranu i adekvatnu stimulaciju razvoja, kako bi moglo da dođe do poboljšanja njenog opšteg stanja i kvaliteta života, što podrazumeva svakodnevni rad sa logopedom, defektologom, oligofrenologom, fizijatrom, psihologom itd.

Nikolina ima i niz propratnih dijagnoza: srčanu i bubrežnu insuficijenciju, astmu, neadekvatnu termo regulaciju itd koje takođe zahtevaju kontinuiran tretman.

Nadu da Nikolini može da bude bolje daje tretman matičnim ćelijama adekvatnog donora, kao i klinika u Japanu i nedavno završena studija o lečenju faktorom rasta iz insulina.

Za sve navedeno potrebno je puno rada i stimulacije razvoja sa Nikolinom.

Majka koja se sama brine o Nikolini i sprovodi njeno lečenje, zbog prirode bolesti i Nikolininog stanja kao i sprovođenja lečenja i stimulacije razvoja, nije u mogućnosti da radi i obezbedi novac za sve Nikolinine potrebe,
stoga mole sve ljude dobre volje da se uključe kako bi Nikolina imala detinjstvo kakvo zaslužuje.

Za Nikolinin oporavak i bolje sutra!

Slanjem SMS poruke 171 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001718082-92

Uplatom na devizni račun: 160-6000001719040-31

IBAN: RS35160600000171904031

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com