Društvo

Nikolina boluje od vrlo retke bolesti. Nadu daju matične ćelije i klinika u Japanu

ikolina Tasković iz Niša rođena 15. januara 2014 boluje od vrlo retke bolesti: Delecija 22Q13.33 poznatiji kao Phelan-McDermid sindrom. Usled ove retke bolesti Nikolina teško može da shvata i razume. Čak i urođene reflekse kod ljudi ona mora da uči, teško joj ide, a stečene veštine zaboravlja. Teško može da razvije govor zbog toga što slabo razume.

Zbog toga je potrebno sprovoditi kontinuiranu i adekvatnu stimulaciju razvoja, kako bi moglo da dođe do poboljšanja njenog opšteg stanja i kvaliteta života, što podrazumeva svakodnevni rad sa logopedom, defektologom, oligofrenologom, fizijatrom, psihologom itd.
Nikolina ima i niz propratnih dijagnoza: srčanu i bubrežnu insuficijenciju, astmu, neadekvatnu termo regulaciju itd koje takođe zahtevaju kontinuiran tretman.
Nadu da Nikolini može da bude bolje daje tretman matičnim ćelijama adekvatnog donora, kao i klinika u Japanu i nedavno završena studija o lečenju faktorom rasta iz insulina.
Za sve navedeno potrebno je puno rada i stimulacije razvoja sa Nikolinom.
Majka koja se sama brine o Nikolini i sprovodi njeno lečenje, zbog prirode bolesti i Nikolininog stanja kao i sprovođenja lečenja i stimulacije razvoja, nije u mogućnosti da radi i obezbedi novac za sve Nikolinine potrebe, stoga mole sve ljude dobre volje da se uključe kako bi Nikolina imala detinjstvo kakvo zaslužuje.

Za Nikolinin oporavak i bolje sutra!

Slanjem SMS poruke 171 na 3800
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001718082-92
Uplatom na devizni račun: 160-6000001719040-31
IBAN: RS35160600000171904031
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal
Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com