Društvo

Pomozimo Nemanji da nastavi život kao sva druga deca

Četvorogodišnji Nemanja Jovanović iz Zaječara boluje od kifoskolioze (deformiteta kičmenog stuba) u ekstremnom obliku. Operacija je moguća ali porodica nema taj novac, oni pozivaju ljude dobre volje da pomognu koliko mogu.

Ovaj dečak obično vrlo veseo i pun energije, danas zbog svog deformiteta nije u prilici da da se igra sa drugarima.

„Retko se žali na bolove zbog kojih se teško kreće i ima problem sa spavanjem. Pre nekoliko godina, lekari su želeli da urade operaciju, ali zbog nepostojećih podataka sa magnetne rezonance, proces je stopiran. Magnetna rezonanca u Nišu je bila u kvaru u tom periodu. Ono što se inače spolja vidi kao fizički deformitet, malom Nemanji stvara ozbiljne zdravstvene probleme. Zbog ekstremnog deformiteta u njegovom slučaju, smanjena je zapremina grudnog koša i stomaka, disanje je otežano, srčani prostor je sužen i stvara se veliki pritisak na organe stomaka i pluća koji nemaju dovoljno mesta za normalan razvoj“, kažu rdotelji malenog Nemanje.

Mama Jelena i čitava porodica iz dana u dan dobijaju od lekara uglavnom loše vesti u vezi oporavka ovog mališana. Najbliži ipak nisu odustali od borbe da Nemanji pomognu kako bi on nastavio normalan život. Postoji privatna klinika u Beogradu gde je moguća hirurška intervencija koja bi Nemanji donela oporavak.

„Upravo ovde nastaju novi problemi jer je za operaciju neophodno izdvojiti 32 hiljade evra“, kažu roditelji Nemanje Jovanovića.

Kako porodica Jovanović nije u mogućnosti da prikupi novac potreban za operaciju, pozivaju sve ljude dobre volje da im pomognu. Porodica Jovanović živi u teškoj  materijalnoj situaciji sa invalidskom penzijom u minimalnom iznosu od 13.500 dinara.

„Molimo sve ljude dobre volje i shodno svojim mogućnostima uzmu učešće u ovoj humanitarnoj akciji. Svaka mala pomoć znači puno u borbi za ozdravljenje našeg malog Nemanje“, kaže mama Jelena.

Uplate se mogu izvršiti na humanitarni račun, na ime Nemanje Jovanovića.

Br.Računa: 265-0000005277112-41
Raiffeisen Banka

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com