DruštvoSport

Podstrek za dalje bavljenje sportom

Najbolji članovi muških ekipa srednjih škola u basketu, na prošlogodišnjem „Medijana Sportfestu“ dobili su priliku da prisustvuju polufinalnim utakmicama Kupa Radivoja Koraća, koji se u Nišu održava do nedelje 18. februara. Ulaznice je obezbedila Kancelarija za mlade Gradske opštine Medijana.

– Ovo je simboličan gest kojim želimo da damo podstrek mladima da se i dalje bave sportom, pre svega košarkom za koju smo kao narod izuzetno talentovani. Gradska opština Medijana je u svojoj strategiji posvećena mladima, a sport je nezaobilazni deo njihovog razvoja. To je i razlog što smo se organizacijom tribine i podelom karata priključili organizaciji Kupa Radivoja Koraća i promociji zdravog načina života – rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, i dodao: – Sa blizu 700 učesnika „Medijana Sportfest“ je najmasovnije sportsko takmičenje učenika u Nišu i jedno od najvećih u Srbiji. Od pet disciplina u kojima se nadmeću osnovci i srednjoškolci je i košarka. Zahvaljujem Dejanu Tomaševiću, jer se odazvao našem pozivu, dodao je prvi čovek niške opštine.

Podela karata bila je i poziv na druženje sa bivšim košarkaškim reprezentativcem, a sada generalnim sekretarom Košarkaškog saveza Srbije Dejanom Tomaševićem.

-Pozdravljam gest opštine Medijana jer se njime podržava razvoj najlepšeg sporta na svetu. Ulaganje u sport je ulaganje u budućnost i pozivam momke koji su danas dobili karte da nastave putem kojim su pošli i nadalje, rekao je Tomašević uručujući karte svojim naslednicima.

Ulaznice su inače dobili učenici Medicinske škole, Gimnazije „Bora Stanković“ i Pravno – poslovne škole čije su ekipe osvojile od prvog do trećeg mesta na Medijaninom Sportfestu 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com