Društvo

Počeo festival „Nauk nije bauk“: „Dobro došli u magični svet nauke!“

U holu Elektronskog fakulteta u Nišu svečanim otvaranjem počeo je 11. po redu festival nauke „Nauk nije bauk“, pod sloganom „Bez pauze!“. Festival, koji se održava danas i sutra, od 10 do 19 časova, ove godine okupio je 50 izlagača osnovnih i srednjih škola i fakulteta iz Srbije i regiona.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša, koja je organizator festivala, predstavnici Grada i Elektronskog fakulteta.

Na ovogodišnjem festivalu među izlagačima dominiraju IT tehnologije, ali pored toga tu je i dosta projekata iz održivog razvoja, ekološke gradnje, primenjene hemije, fizike, biologije…

Foto: P. V.

„Ove godine je programski odbor vrlo ozbiljno tragao samo za krajnje inovativnim konceptima, za projektima koji se do sada nisu videli i za konceptima koji zaista obećavaju“, istakao je direktor Gimnazije „Svetozar Marković“ Marijan Mišić.

On je na otvaranju poručio da je „Nauk nije bauk“ postao obeležje grada i gradski festival.

„Mi u Gimnaziji želimo da iskreno i duboko verujemo da smo kroz ovaj festival barem delić doprineli tome da Niš danas ima strateško opredeljenje, da bude grad naprednih tehnologija, pametan grad i grad budućnosti“, poručio je Mišić.

Grad Niš je pokrovitelj festivala, a gradonačelnik Darko Bulatović, najavio je još veću podršku festivalu naredne godine.

Foto: P. V.

„Grad je svih ovih godina stajao uz Gimnaziju „Svetozar Marković“ i uz mlade talente i đake, a danas smo dogovorili da već 12. festival „Nauk nije bauk“ bude podržan sa 100% većim budžetom. Time pokazujemo da, zaista, pružamo punu podršku mladim, talentovanim đacima i studentima i uopšte razvoju“, rekao je gradonačelnik Bulatović.

Da je „Nauk nije bauk“ za 11 godina postojanja izrastao u jedan važan festival, potvrdio je i Milan Petrović, PR festivala, koji je naveo da neke turističke agencije u svojoj ponudi imaju posetu festivala, a i škole širom Srbije u okviru ekskurzija tempiraju posetu Nišu dok traje festival.

Pored interesantnih postavki, posetioci će moći da prisustvuju i TED-Ed konferenciji koja će biti održana u subotu od 10 do 17 časova, u Startap centru u okviru Elektronskog fakulteta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com