Društvo

Počeli Zimski dani u Medijani

Ako je neko dete u Nišu zaboravilo da napiše pismo Deda Mrazu sa svojom najvećom željom moglo je to da učini danas, a može i sutra od 12 do 15 sati kada se u parku Sveti Sava održava manifestacija „Zimski dani u Medijani 2018, za bebu više“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku ove opštine.

Tokom dva dana trajanja deca će se družiti sa deda Mrazom i njima dragim likovima iz bajki i crtanih filmova. Gradska opština Medijana je za najmlađe obezbedila i mnoštvo poklona, slatkiše, sokove, priliku da svoje želje napišu ili kažu Deda Mrazu. Manifestaciju je otvorio predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

“Ovom manifestacijom želimo deci iz Niša i naše opštine praznike koji dolaze da učinimo što radosnijim, a roditeljima pomognemo da mališani praznike dočekaju što radosnije”, kaže predsednik Gradske opština Medijana Nebojša Kocić. “Komisija za mlade i pronatalitetnu politiku najveće niške opštine 2018. godinu posvetila je najmlađima, pa će je i završiti druženjem sa njima”, istako je Kocić.

Za ovu priliku postavljena je i ukrašena kućica u Parku Svetog Save u kojoj Deda Mraz razgovara sa svakim svojim gostom.

„Zimski dani u Medijani 2018, za bebu više“ trajaće i sutra od 12 do 15 sati.

“Podržali smo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i dali prioritet povećanju stope nataliteta i podršku porodicama da imaju što više dece. Nastavili smo izdvajanja za treće dete od 120 000 dinara a kojih je trenutno 66-oro na našem spisku. Prvom detetu u nedelji i dalje pripada 10.000 dinara, pomažemo parovima za vantelesnu oplodnju, najboljim studentima i talentima”, rekao je Kocić, uz napomenu da je ovo samo jedna u nizu manifestacija pod sloganom „Medijana, za bebu više“.

Inače, park Svetog Save je juče bio pun dece, devojčica i dečaka, koji su došli da sa mamama, tatama, ali i bakama, da se druže sa Deda Mrazom, Dobrim Vilama i junacima iz crtanih filmova. Stariji su mogli da se zabavljaju uz misaone igrice, mlađi su ukrašavali medenjake, ali su mogli njima i da se zaslade, farbali su ukrase za jelke. Oni koji još nisu stigli da pošalju pismo Deda mrazu sa željama mogli su to da učine juče, a ko nije bio najsigurniji šta želi može i danas da pošalje pismo na adresu Deda Mraza.

Deca su se u parku zabavljala, svako na svoj način, ali se čini da je najzanimljivije bilo pisanje želja Deda Mrazu.

“Želim za Novu godinu da dobijem lego kockice, lego kućicu i lego avion”, napisao je jedan dečkić. I to je realno. Njegova vršnjakinja je poželela da dobije lutku. Reklo bi se svojstveno devojcici njenih godina. Ostaje pomalo nejasno, a pomalo je i nepristojno bilo zavirivati u tuđe želje, zbog čega je jedan od najmlađih Nišlija poželeo dam u Deda Mraz za Novu godinu donese detector laži!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com