DruštvoZdravlje

“Pharm Fair” prvi put u Nišu

Asocijacija studenata farmacije – Niš (NiPSA) 16. i 17. novembra, na Medicinskom fakultetu, organizuje prvi po redu projekat pod nazivom “Pharm Fair”.

U toku prvog dana predviđena su predavanja, radionice i sajam poslova, dok je drugi dan predviđen za predavanja, intervjue za poslove i upoznavanje sa predstavnicima kompanija i apoteka i sticanje kontakata.

“Predavanja za cilj imaju pružanje informacije mladima (studentima) o različitim pozicijama na kojima mogu raditi, dok su radionice namenjene osposobljavanju i pripremanju mladih za pisanje biografije, nalaženje posla i usavršavanje kroz stručnu praksu. Sajam poslova je namenjen informisanju mladih o kompanijama i apotekama koje nude posao dok im intervjui drugog dana omogućavaju kandidovanje za određene poslovne pozicije”, poručuju iz Asocijacije studenata farmacije.

Finansijsku podršku za realizaciju ovog projekta NiPSA je dobila zahvaljujući konkursu Kancelarije za mlade Grada Niša.

Asocijacija studenata farmacije – Niš (NiPSA) je punopravna članica Nacionalne Asocijacije Studenata Farmacije – Srbija (NAPSer). NiPSA preko NAPSer-a ostvaruje svoja prava u EPSA-i i IPSF-u, ali i saradnju sa drugim nacionalnim, evropskim i internacionalnim udruženjima. Ciljevi asocijacije su poboljšanje uslova studiranja na Medicinskom fakultetu kroz organizovanje mnogobrojnih projekata gde se akcenat stavlja na ulogu farmaceuta kao člana zdravstvenog tima, na saradnju sa lekarima kako bi pacijent dobio najbolju moguću negu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com