Društvo

PERUNOVIĆ: Od Niša do Vladivostoka porodica davala najveći vetar u leđa

Nakon što je za samo 43 dana prešao 16 000 kilometara, Nišlija Predrag Perunović vratio se u svojoj kući. Sada, kada je ispunio ono što je mnogima gotovo nezamislivo, analizira utiske i smišlja šta bi to mogao da mu bude sledeći izazov.

Ovaj Nišlija je od 22. jula do 2. septembra obišao 9 zemalja i 50 gradova.

“Za 43 dana 16.000 kilometara, prešao sam i najveće Kaspijsko jezero i najdublje Bajkalsko, prošao sam kroz 50 gradova. Nakon dolaska do cilja bio sam ponosna i zadovoljna osoba. Ovo je bila ekstremna avatnura, destinacija je jako daleko, a ja sam bio potpuno sam“, navodi Perunović.

 

Foto: Niške Vesti

On je svoje doživljaje sa puta od Niša do Vladivostoka prepričao i čelnicima grada na svečanom prijemu u Gradskoj kući, a ovom prilikom gradonačelnik je naveo da će grad rado podržati njegove sledeće poduhvate i to ne samo materijalno.

Naime, kako je rečeno, Niš ima dobru saradnju sa mnogim gradovima u svetu, a Perunović svoju zemlju predstavlja na najbolji mogući način, i svakako će u svim tim gradovima biti dobrodošao.

Porodica – najveća podrška

Iako je uradio, za mnoge, gotovo nemoguće, Perunović kaže da o odustajanju nikada nije razmišljao, i da to, nikada nije ni bila opcija.

 

Foro: Privatna arhiva

“Da sam pomislio da je neizvodljivo pomislio bih kad sam se spremio i ne bih krenuo. Zaključio sam da je izvodljivo zato sam i krenuo na putovanje. Nijednog momenta nisam pomislio da odustanem, na svaki izazov i problem na koji sam naizlaio sam nastojao da rešim“, navodi on.

Kaže da je bio pravi izazov pripremiti se. Najteže je, kaže, što zapravo nije imao koga da pita, jer ovakav put gotovo da niko i nije prešao. Sakupljao je informaciju po informaciju. Za sve vreme dok je bio na putu, porodica mu je, kaže, bila najveća podrška, iako su stegnuta srca prihvatili njegovu ideju

“Moja porodica je naviknuta na ekstremne ideje i verujem da im nije lako, ali takođe su, na sreću, naučili da se nose sa tim idejama. Spremni da čuju takve stvari od mene. Stegnutog srca su me podržali i poželeli sve najbolje. Čuo sam se s njima svake večeri, pratili su me sve vreme i to je bio ozbiljan vetar u leđa i podrška koja nije izostala.”, zaključuje ovaj hrabri Nišlija.


Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com