Društvo

Pazi snima se! Borbe niških vitezova u Tvrđavi (FOTO)

Viteške scene na svakom koraku u tvrđavi kraj Nišave, ranjeni ili “mrtvi” leže na travi vitezovi dok pored njih prolaze radoznali šetači – to je slika drugog dana snimanja spota kojim se najavljuje međunarodni festival viteštva.

Oklop, štit, mač i prelepe dame koje vidaju rane jedan je od kadrova unutar zidina Tvrđave u Nišu ovog vikenda.

Foto: Niške Vesti

Mlada ali proverena ekipa stoji iza čitave priče, uveravaju nas biće to nešto što do sada nije viđeno.

Foto: Jupiter Rings Studios

Početkom juna biće organizovan u Nišu međunarodni festival “ZAŠTITNICI TVRĐAVE” nastavak prošlogodišnje priče koju su započeli članovi Viteške dužine “Zmajeva griva”.

Foto: Jupiter Rings Studios; Dušan Hadžić

“Spremamo se polako ali naporno. Dva dana evo snimamo u Tvrđavi i ujedno organizujemo festival, jer mora puno toga da se utanači vezano za dolazak gostiju i sam program. Veliku podršku imamo od Turističke organizacije Niš “, kaže Dušan Hadžić, Viteška družina “Zmajeva griva

Ovo snimanje izazvalo je veliku pažnju radoznalih šetača koji su ovog vikenda prolazili Tvrđavom.

“Juče prosto da nismo mogli da snimamo, jer su prolaznici stalno hteli da se slikaju sa nama čak i strani turisti koji su se našli tu”, kaže Hodžić.

Da ovo ostvarenje ugleda svetlost dana pomažu prijatelji, kažu u družini niških vitezova.

“Zanimljivo iskustvu, pokrenuli smo mnogo stvari i pokušaćemo da snimimo nešto ozbiljno što se inače u Nišu snima po nekoliko sati”, kaže Nenad Petrović, reditelj

Foto: Niške Vesti; Nenad Petrović

Promo film koji će uskoro biti završen biće pozivnica za međunarodni viteški festival koji se održava od 8 do 10 juna u Nišu pod pokroviteljstvom Grada Niša i TON-a.

Na festivalu u junu biće predstavljen srednjevekovni način života, srednjevekovna nošnja, viteška oprema, oruđe i oružje. Planirano je tih dana jahanje konja, profesionalni turnir u streličarstvu, borbe viteza i druženju u viteškom kampu. Za one najmlađe osmišljene su kreativne radionice, poligon sa preprekama “KAKO POSTATI VITEZ” i srednjevekovne društvene igre.

“ZAŠTITNICI TVRĐAVE” je međunarodni viteški festival koji se održava 8-10. juna u Nišu u organizaciji Viteške družine “Zmajeva griva”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com