Društvo

PARADA OPSTANKA za efikasnije lečenje teško obolelih u Nišu

“Parada opstanka” je planirana kao kratka šetnja roditelja, braće, sestara i bračnih partnera teško obolelih Nišlija. Šetnja je zakazana za 7. jul od 12 do 16 sati od Banke dobročinstva do Trga Kralja Milana.

Ova “zvučna šetnja” kako je najavljuje organizatorka niška humanitarka Marina Adamović ima  cilj da skrene pažnju donosiocima zakonskih odluka da je Republički fond za zdravstveno osiguranje, kako ona kaže škrt, spor i bezvoljan.

Kada se postavi dijagnoza: „Retka bolest“ Fondu treba više meseci da za podrazumevenu isplatu u visini troškova lečenja isplatu i izvrši. Isto je i sa agresivnim vidovima bolesti, ističe Adamović.

Ona još uvek ne zna kakvu će podršku dobiti, ali kaže da je najbitnije da gradski funkcioneri redovno od svojih plata doniraju sredstva.

“Ne znam kakvu ćemo podršku dobiti. Zavisi koliko njih bude obavešteno o šetnji. Nosićemo i humanitarnu kutiju da bismo više prikupili sredstava. Najdraže bi mi bilo da se pojave funkcioneri, političari koji veoma retko i dinar ubace u Banku dobročinstva, kaže ova humanitarka za Niške Vesti..

Ona dodaje i da predlaže da niškim funkcionerima to postane mesečna obaveza.

Najavljuje se i organizovanje prikupljanja potpisa za sprovođenje javne rasprave na  temu efikasnijeg rada RFZO i mesečnog odvajanja niških političara.

Skup je redovnom procedurom prijavljen Policijskoj upravi u Nišu.

“Parada opstanka” biće organizovana 7. jula od 12 do 16 sati od niške Banke dobročinstva do Trga Kralja Milana.

Foto: Marina Adamović; privatna arhiva

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com