Društvo

Marina Adamović dobila rešenje o prekidu ugovora sa fondacijom “Budi Human”. Iz fondacije kažu zbog kršenja ugovora

Marina Adamović, koja je više od deset godina u kolicima, a pored toga se bavi humanitarnim radom i sakuplja novac za lečenje obolelih u “Banci dobročinstva” u Obrenovićevoj ulici, dobila je putem mejla raskid Ugovora potpisanog sa fondacijom Budi Human”, kako je navedno, zbog kršenja ugovornih obaveza i nepoštovanja odredbi.

Marina odgovorno tvrdi da nijednu nagradu nije uzela za sebe, niti da je novac sa licitacija koje se organizuju u grupi Budi Human – licitacije koristila u lične svrhe.

“Nijednu nagradu nisam za sebe uzela: ili bih ponovila licitaciju da bi se što više novca skupilo, ili bih tražila nešto što je neophodno Niškom kliničkom centru – Dečijoj hematoonkologiji, ili predavala drugom korisniku za humanitarne bazare. Ceo Niš to zna “, napisala je Marina na svom fejsbuk nalogu.

Pored toga, niška humanitarka tvrdi da od septembra prošle godine na sajtu Fondacije “Budi human” nema informacija o njenim uplatama.

 

U ugovoru stoji navedeno da do prekida istog dolazi do kršenja obaveznih obaveza i nepoštovanja odredbi Pravilnika davanjem netačnih informacija u javnosti da uz saglasnost Fondacije sa novcem prikupljenim u humanitarnim kutijama od donatora pod okriljem akcije “Banka dobročinstva” učestvuje u humanitarnim licitacijama i nagradnim igrama na društvenim mrežama.

Vidno potresena, Marina je za Niške Vesti kazala da to apsolutno nije istina, da je njen rad oduvek bio transparentan i da je uvek bilo nazačeno koliko je novca uplaćeno iz “humanitarne kutije”, a da zahteva od administratora grupe BHL da javno napiše koliko je do sada miliona uplatila Banka Dobročinstva, a koliko Marina Adamović.

U nastavku ugovora napisano je da nije dozvoljeno korišćenje svih plakata i nalepnicam sa logom Fondacije Budi Human sa svih kutija,objekata i lokacija na kojima je korišćen logo Fondacije Budi Human uz naziv akcije “Banka dobročinstva”.

Kao odgovor na gore navedeno, Marina nam je kazala da još nije uzela banere, apele i svoje stvari iz “Banke dobročinstva” , jer je sprečena zbog bolesti koja je progresivna, te već desetak dana ne ustaje iz kreveta i da pokušava da napravi korak pomoću hodalice.

Kaže da su je loše kategorizovali, da ona nije korisnik, već pokretač akcija za pomoć obolelima.

 

“Hvala na svemu, Samo -molila bih da objavite zvanično koliko sam kao Marina Adamović , koliko kao Banka Dobročinstva skupila novca za vaše korisnike. Sada mi je jasno šta je grupa BHL, kakav je vaš odnos prema korisnicima. Sami ste me često podsećali da naznačim kako je uplaćeno “iz humanitarne kutije”. Drugo, administrator me prati, vidi šta piše na nalozima, sve o mom radu zna. Nijednu nagradu nisam za sebe uzela: ili bih ponovila licitaciju da bi se što više novca skupilo, ili bih tražila nešto neophodno Niškom kliničkom centru – Dečja hematoonkologija, ili predavala drugom korisniku za humanitarne bazare. Ceo Niš to zna , korisnici Fondacije. Zbogom Budi human. Hvala na svemu”, piše Marina na svojoj fejsbuk stranici.

Uprkos svemu, ona lepša strana svega je što Marinu ni ovo nije obeshrabrilo da nastavi da pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Marina će zajedno sa osnivačem Vladimirom Vučetićem, postati pokretač fondacije “Budi srećan” iz Beograda.

“Marina Adamović će početi da sakuplja novac za Fondaciju “Budi srećan”,  a mi smo jako srećni zbog toga jer je ona do sada više puta pokazala da je veliki čovek, da voli decu i da je spremna na veliku žrtvu da bi pomogla bolesnoj deci. Hvala joj na svemu što je do sada uradila i nadam se da ce je poslužiti zdravlje i da ce i ubuduće sakupljati novac od humanih Nišlija”, kazao je Vladimir za Niške Vesti.

Zajedno ćemo uspeti mnogo dece da izlečimo i iz bolničkih kreveta vratimo u škole i igrališta – poručili su.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Na fondaciji budi human se lako vide sve uplate Banke dobročinstva. Uđete na nekog korisnika pa desno na sve uplate pa onda tu imate mesto gde kucate za pronalazenje donacija ime donatora lepo otkucate Banka dobročinstva i podesite datum i sve se vidi. Marini svaka čast ali mislim da je pogresno nesto shvatila i to je dovelo do raskida.

    1. Kada je kao naprednjaka onaj ljigavac šapic bio u nišu ignorisao je gospođu Avramović i nije je ni obišao! Problem je u tome da je fondacija šapića prestala da šalje izveštaje gospođi Avramović i sasvim je logično da se kod nje pojavila sumnja. U suštini se fondacija u ovom slučaju kitila tuđim perjem!

      1. Kao što je DRŽAVA otela Niški aerodrom….pa Nišvil….tako i Marinu satanizuju, ali naći će se da neko human uzme u zaštitu ovu Nišku dobročinitelj mu…

  2. Sramota je šta su uradili ovoj ženi. Mislim da je to najhumanija osoba iako je i sama invalid trudi se svim silama da pomogne drugima. Zaboravili su kada je na kiši i na vetru, na snegu i na suncu onako u kolicima sedela sa kutijom za priloge pored sebe da ni drugima pomogla. Hvala Bogu pa se setiše da obezbede onu trafičicu da nuje na otvorenom. Gospođa Marini za života treba podići spomenik za svoj rad, a ne da joj ovako nešto pakuju. Želim joj brz oporavak i da što pre zaboravi na ovaj košmar. Ja još samo da dodam da i ja, a i većina mojih prijatelja jada smo u mogućnosti da damo prilog to činimo kod nje jer smatramo da je najsigurnije i da će otići tamo gde treba. Žalosno je šta se sve radi u ovoj našoj zemlji.

    1. Marini svaka cast ali nije lepo ni da odmah pljujemp onu drugu stranu. Ne znamo mi sve prema tome ne mozemo bas ni da im sudimo. Licno verujem da se Marina negde zeznula ili je naivno i nenamerno nesto uradila i to je kostalo. Ali eto Hvala Bogu sad ce nastaviti sa nekom organizacijom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com