Društvo

Bravo Nišlije! Donacija za malenog Ognjena uz fotku sa Sajma automobila

Agencija ASTER postavila je na Sajmu automobila magično ogledalo koje je izazvalo veliku pažnju naročito mlađih gostiju sajma i svako ko se slikao ostavio je novčani prilog za lečenje malog Ognjena.

Humanitarnu pomoć za lečenje malenog Ognjena sakuplja niška humanitarka Marina Adamović koja sada radi za “Fondaciju-humanost bez granica”, njena humanitarna kutija bila je na štandu ASTER-a.

Slikanje na Sajmu automobila; Foto: Niške Vesti
Ivan Iskrenović, Aster

“Sa direktorom sajma Oliverom Paunovićem smo se dogovorili da slikanje ne naplaćujemo već da to bude prilog za lečenje malog Ognjena. Naš štand prosto nikada nije bio prazan je su se ljudi stalno slikali i ostavljali prilog. Imali smo grupu makedonskih turista kojima je ogledalo bilo interesantnije od prikazanih automobila, dolazile su čitave porodice da se slikaju i mislim da smo ovom akcijom sajmu dali bitnu humanitarnu notu”, kaže Ivan Iskrenović iz ASTER-a.

Kutija sa prilogom je predata humanitarki Marini Adamović koja je odmah danas uplatila novac za lečenje malenog Ognjena. Posetioci Sajma automobila pomogli su lečenje sa blizu 22.000 dinara.

Ako želite da Ognjenu pomognete odmah iz fotelje možete da pošaljete 73 na 2407.

Ognjen Milčić (2016) iz Leskovca, dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Razvijao se, išao je u vrtić i bio naizgled zdravo dete. Ništa nije ukazivalo na to da ima zdravstvene probleme.

Problemi počinju u drugoj polovini maja mesecu 2020. godine  Počinju povraćanja i gubitak ravnoteže. Nakon posete lekaru, posumnjalo se na stomačni virus, zatim na upalu srednjeg uha. Na specijalističkom pregledu skenerom, ustanovljeno je da Ognjen ima hidrocefalus nakon čega su ga hitno prebacili na Dečju kliniku Tiršova u Beogradu kako bi mu ugradili VP šant.

Nakon ugradnje VP šanta roditeljima je saopšteno da Ognjen ima zastrašujuću dijagnozu, difuzni leptomeningealni glionerualni tumor, koji nije operativan, a zahvata moždane ovojnice i kičmenu moždinu. U međuvremenu  Ognje ostaje bez vida, u njegovom svetu više nema omiljenih crtaća, boja i igrica. Bez obzira na sve Ognjen je veseo dečak koji ne skida osmeh sa lica. Kako bi nastavio sa lečenjem  potrebna mu je pomoć svih nas.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u zemlji i inostranstvu, za specijalističke i kontrolne preglede, rehabilitaciju u banjskim uslovima, dijagnostiku, operativne zahvate, za terapije, lekove, suplemente,  medicinske aparate i opremu, za preparate za poseban režim ishrane kao i za putne troškove i smeštaj.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Ognjenu da pobedi opaku bolest, tako što će poslati SMS sa brojem 73 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem e-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com