Merošina

Paketići za decu sa Kosova

Aktivisti humanitarne organizacije „28. jun“ iz Amerike i Kanade podelili su više od 1700 paketića deci iz srpskih sredina na Kosovu i Metohiji. Ostalo je da podele još 220 paketića deci u kosovskom Pomoravlju. Pomoć u distribuciji paketića za decu pružila im je organizacija „038“ iz Gračanice.

Paketići su podeljeni deci u Gračanici, Badovcu, Sušicu, Goraždevacu, Osojanu, Brestoviku, Velikoj Hoči, Orahovacu, Kuzminu, Suvom dolu, Starom Gracku, Rabovcu, Novom naselju, Lapljem selu, Ugljaru, Livađu, Donjoj i Gornjoj Gušterici i Dobrotinu. Ostalo je da podele paketiće deci u Budrigi, Pasjanu i Partešu u okolini Gnjilana.

Sva srpska deca na celom Kosmetu su dobila poklon paketić, predškolci i deca u od prvog do četvrtog razreda. Veoma je bilo dirljivo, još kad čujete da većina njih dobija poklon prvi put. Dirnulo me je to što im je najveća želja da dobiju seku ili batu, a ne da dobiju igračke. Velika sreća i nesebičnost je prava retkost, a uvek je srećemo kada smo među svojima na Kosmetu, a naročito među onima koji su u udaljenim enklavama, željni razgovora i razumevanja„- kaže Aleksandra Trifunović koordinatorka organizacije „28.jun“ za Srbiju.

Humanitarna organizacija „28. jun“ okuplja više od 300 mladih ljudi koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi i ne zaboravljaju zemlju svog porekla. Oni su do sada pomagali našim ljudima u Beogradu, Nišu, Gračanici, Novom Sadu, Obrenovcu, Čačku, Kninu, Beranu, Podgorici. Akcijom krajem godine obezbedili su humanitarnu pomoć za dve porodice na Kosovu i Metohiji. U narednom periodu najavljuju nove akcije prikupljanja pomoći za naše ljude u enklavama.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com