Društvo

Ova niška škola ima jedno od pet najlepših dvorišta u Srbiji

Na konkurs “Najlepše školsko dvorište”, koji su pokrenuli Izdavačka kuća BIGZ školstvo i magazin Blic žena prijavilo se više od 50 škola iz cele Srbije, koje su pokazale da, osim što brinu o obazovanju svojih đaka,  uče ih i koliko je važno da vode računa o životnoj sredini i prostoru u kome provode svoje najlepše dane.

“Tako smo imali priliku da se upoznamo sa najkreativnijim idejama koje su učenici u saradnji sa svojim nastavnicima i direktorima uspeli da sprovedu u delo. Saznali smo da su stanovnici njihovih dvorišta zečevi, paunovi i kornjače, kao i da redovno brinu o fontanama, skulpturama i kućicama za ptice, koje krase njihov prostor za igru”, kažu organizatori ovog lepog konkursa.

Stručni žiri imao je veoma težak zadatak da od velikog broja škola koje su poslale fotografije svojih dvorišta, izabere najlepša.

Nakon višednevnog većanja, predstavnici žirija doneli su odluku da glavnom nagradom obraduju čak pet škola, dodele dve utešne nagrade i jednu specijalnu nagradu magazina Blic žena. Uzimajući u obzir da su na konkurs, koji je trajao od 10. do 31. maja, stigle fotografije iz različitih sredina i okruženja, svaka druga odluka bila bi nepravedna.

Pored niške Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” iz Niša najlepša dvorišta imaju i Osnovna škola “Rade Dodić” iz Milutovca, OŠ “Sveti Sava” iz Aranđelovca, OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod” iz Mačvanske Mitrovice i OŠ “Kosta Trifković” iz  Novog Sada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com