Društvo

Najviše osnovaca danas rešava zadatke iz geografije i biologije

Učenici osmog razreda danas polažu izabrani predmet u okviru polaganja završnog ispita u osnovnim školama. Oni su u utorak polagali srpski a juče matematiku. 

Najviše osnovaca danas će rešavati testove iz geografije jer je to predmet za koji su se svršeni osnovci najradije opredelili, zatim slede biologija i istorija. Najmanje njih odlučilo se da danas odgovara na pitanja iz fizike.

Geografija – 40,14%,
Biologija – 35,92%,
Istorija – 9,96%,
Hemija – 7,57%,
Fizika – 6,41%.

Osmaci kažu da im je test i srpskog bio nešto lakši nego onaj jučerašnji iz matematike. Ipak nešto opušteniji su danas i đaci i roditelji jer se danas polaže predmet po izboru.

Ono što je simpatično, jeste i to da je pored već ustaljenih pravila za ponašanje tokom završnog ispita, tokom prvog dana polaganja uvedeno i jedno novo, doduše u jednoj osnovnoj školi u Nišu, kako je poznato Niškim Vestima a to je da je deci, iako je to preporuka, ipak preporučeno da sa sobom ne ponesu čokoladicu jer se dešavalo da su tokom rešavanja zadataka umazali testove čokoladim zbog velikih vrućina.

REZULTATI već u subotu

Preliminarni rezultati na nivou škola i portalu Mojasrednjaskola.gov.rs biće objavljeni u subotu, 22. juna a tog dana će roditelji učenika moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita.

Lista želja za upis u srednju školu moći će da se podnese putem tog portala, ako i neposredno u školi, 26. i 27. juna, dok će konačna lista želja biti objavljena 29. juna.

Ministarstvo je najavilo da će objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biti 2. jula.

Kako je najavljeno, upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronskim putem, korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola, od 2. do 6. jula.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com