Obrazovanje

Škola „Radoje Domanović“ pravi usred betona oglednu baštu

Osnovna škola „Radoje Domanović“ prva u Nišu uvela je uniforme za nastavnike i zabranu korišćenja mobilnih telefona u školskoj zgradi, opremila je jednu učionicu skamijama, deo hodnika pretovrila je u retro kutak, a njeni učenici, poput učenika u mnogim zapadnoevropskim zemljama, imaće ponovo u školskom dvorištu oglednu baštu

Direktorka škole „Radoje Domanović“ Dušica Tričković podseća da je škola imala oglednu baštu pre dve godine, prošle godine su propustili da je zasade, ali će je imati ponovo ove godine.

Foto: D.T.

„Učenici su proteklih dana u lejama već zasadili jagode, lavandu, ruzmarin, rukolu i nanu. Biće tu i paradajza, šargarpe, rukole, čerija, lubenica, krastavaca, cveća…“, kaže Tričković.

Prema njenim rečima, u sadnju, zalivanje i okopavanje bašte biće uključeni i nastavnici, ali pre svega učenici šestog i sedmog razreda.

Učestvovaće i đaci četvrtog i petog razreda, dok su učenici osmog razreda oslobođeni aktivnosti u bašti zbog pripreme prijemnog ispita.

Učenici su, dodala je Tričković, već napravili raspored kada će ko tokom raspusta dolaziti da zaliva baštu, kako se biljke ne bi osušile.

Foto: B. Lj.

„U oglednoj bašti postavićemo stolice i tu će biti držani časovi ne samo biologije i sveta oko nas, već i srpskog jezika, istorije…Biće to kutak gde će učenici moći da sede, razgovaraju, da imaju konsultacije sa nastavnicima. Cilj nam je da učenici budu u prirodi. Uveli smo ih u učionice i ne izvodimo ih otuda. Udaljili smo đake od prirode, a to se nije pokazalo kao dobro“, rekla je Tričković.

Ona je dodala da deca vole da budu u prirodi i sa velikim uživanjem rade sve u bašti, tako da će sigurno napraviti jedan mali raj u centru u Nišu, između svih tih zgrada i betona kojim su okruženi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com