Sport

Otvoren Svetski kup u preletu paraglajderom

Narednih nedelju dana Niš će biti domaćin najboljim paraglajderistima sveta. Svetski kup u preletu paraglajderom zvanično je otvoren u subotu, u Oficirskom domu. Naredne nedelje će se u preletu nadmetati 130 takmičara na visionama i do 3500 metara.

Piloti iz 30 zemalja, nadmetaće se u, prema mišljenji stručnjaka, najtežoj disciplini – preletu, koji traje i po nekoliko sati. Glavno poletište je sa vrha Višegrad, iznad sela Oreovac, a ova lokacija uvrštena je u pet najznačajnijih poletišta u svetu.

„Ovde su najbolji piloti sveta, nama dragi gosti. Čast nam je da možemo da im budemo domaćini. Uradićemo sve ono što je potrebno, a već smo mnogo toga i uradili u pripremnom periodu za ovaj kup, da takmičenje može da se odvija na zadovoljstvo svih.

Pored utisaka koje oni nose, iz ugla iz koga oni posmatraju svet, adrenalaina koji nesumnjivo ovaj sport pruža, kako sam informisan najveći im je i utisak pogled na prelepu prirodu juga Srbije.

Imamo čime da se pohvalimo i ponosimo. Siguran sam da će iz Niša, naši dragi gosti, poneti najlepše slike naše zemlje“, rekao je na otvaranju kupa gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

On je dodao da je lokalna samouprava uradila sve ono što je bilo neophodno da u narednih sedam dana kup protekne u najboljem mogućem redu.

„U poslednjih godinu dana imali smo mnogo aktivnosti, mnogo organizacija visokog nivoa, svetskog i evropskog značaja, organizovali smo boravak Vlade u Nišu. I sada je sve mnogo lakše.

Zadovoljstvo nam je da budemo domaćini i organizatori svih onih sadržaja koji su ovom gradu potrebni i koji su nam decenijama nedostajali,“ istakao je Bulatović.

Svetski kup u paraglajdingu organizovao je Vazduhoplovni savez Srbije, uz podršku resornog ministarstva, Grada Niša i Gradske opštine Pantelej.

Naša zemlja je jedna od pet zemalja pored Francuske, Švajcarske, Brazila i Ekvadora, u kojoj se organizuje svetski kup u ovom sportu, zahvaljujući Vazduhoplovnom savezu Srbije koji je ovo prestižno takmičenje doveo u Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com