Društvo

Organizacija HELP upozorava na pojavu LAŽNIH HUMANITARACA!

Skrećemo pažnju javnosti na pojavu lažnih terenskih radnika organizacije Help i molimo građane da, ukoliko dođu u kontakt sa licima koja se predstavljaju kao radnici “humanitarne organizacije Help Niš”, obaveste najbližu Help kancelariju ili policiju, upozoravaju iz ove organizacije.

HELP saopštenjem želi da skrene pažnju javnosti na pojavu lažnih terenskih radnika “humanitarne organizacije Help Niš” koji, prema dojavama građana, posećuju domaćinstva i traže novac za pomoć bolesnoj deci.

“Napominjemo da je pun naziv nemačke, nevladine, humanitarne organizacije: “Help – Hilfe zur Selbsthilfe” e.V., a skraćeni naziv, koji je u upotrebi u Republici Srbiji, i u regionu: “organizacija Help” ili samo “Help”. Molimo sugrađane da budu oprezni i vode računa kome poklanjaju poverenje i da, ukoliko dođu u kontakt sa licima koja se predstavljaju kao radnici “humanitarne organizacije Help Niš”, obaveste najbližu Help kancelariju i policiju”, piše u saopštenju za javnost.

Ovako izgleda lažna vizit karta

HELP u Srbiji  od 1999. godine

Organizacija “Help – Hilfe zur Selbsthilfe” u Srbiji od 1999. godine pruža hitnu humanitarnu pomoć i podršku održivom razvoju kroz zapošljavanje i samozapšljavanje.

Helpovi projekti su zasnovani na principu pomoći za samopomoć po metodologiji obezbeđivanja grantova u opremi u kombinaciji sa poslovnim i stručnim obukama, umrežavanjem i mentoringom.

Od 1999. do 2016. godine Help je u Srbiji pomogao gotovo 7000 porodica u ostvarivanju prihoda kroz samoozapošljavanje, osnivanje 25 kooperativa, odnosno proizvođačkih udruženja, obezbedio stambena rešenja za 2000 porodica izbeglih, raseljenih i socijalno ugroženih lica.

Help je aktivan i u pružanju pomoći u obnovi nakon poplava 2014. godine i podrške institucijama u obezbeđivanju uslova za privremeni prihvat izbeglica i migranata u tranzitu izazvanih migrantskom krizom 2015. godine.

Sve Helpove aktivnosti u Republici Srbiji odvijaju se u saradnji sa ciljnim gradovima i opštinama, odnosno lokalnim samoupravama, i relevantnim ministarstvima i drugim vladinim institucijama i organizacijama, putem zvaničnih kanala komunikacije.

Helpovi projekti i aktivnosti u Republici Srbiji i regionu, realizuju se isključivo iz donatorskih fondova, fondova Evropske unije i privatnih donacija.

Help Nis
Adresa: Obrenoviceva 36/2, 18000 Nis
Tel/fax: +381 18 25 28 22
Mob.: +381 60 168 73 73

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com