Kultura

Opera Gala i Željko Lučić u Nišu

Jedan od najvećih baritonaca današnjice

Koncert Opera Gala na kome će kao solista nastupiti jedan od najvećih baritona današnjice, Željko Lučić, održaće se u subotu 2. septembra, na Letnjoj pozornici od 20 sati.

Željko Lučić je u svojoj bogatoj karijeri imao nastupe u skoro svim prestižnim svetskim operskim kućama: Metopoliten opera (SAD), San Francisko opera (SAD), Frankfurtska opera (Nemačka), Holandska opera, Kraljevska operska kuća (Velika Britanija), Nacionalna operska kuća u Parizu (Francuska).

Ovog svetski poznatog operskog pevača će na sceni Letnje pozornice u Nišu pratiti ansambl Ministarstva odbrane Republike Srbije „Stanislav Binički“, uz dirigentsku palicu maestra Dejana Savića.

Opera Gala je koncert čiji je program pažljivo koncipiran za sve operske sladokusce, a publika će imati prilike da čuje neke od najznačajnijih uvertira i arija najvećeg italijanskog kompozitora opera – Đuzepe Verdija.

Program:
Opera Nabuko, uvertira
Opera Nabuko, arija Nabuka
Opera Luiza Miler, uvertira
Opera Travijata, arija Žermona
Opera Sicilijanske večeri, uvertira
Opera Rigoleto, arija Rigoleta
Opera Bal pod maskama, uvertira
Opera Bal pod maskama, arija Renata
Opera Moć sudbine, uvertira
Opera Don Karlo, arija Rodriga

Karte za koncert se mogu kupiti u knjižari „Branko Miljković“ – Bulevar dr Zorana Đinđića br. 37, kao i u knjižari „Indigo“ u Obrenovićevoj ulici br. 39, po ceni od 600 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com