Sport

Održana sednica Skupštine Radničkog. Izveštaji kažu da je ovaj klub finansijski stabilan, a planovi su bolji rezultati na terenu

FK Radnički održao je redovnu sednicu Skupštine nakojoj su usvojeni završni račun za 2020. godinu, finansijski plan za 2021. godinu, kao i izveštaj Nadzornog odbora.

Izveštaji kažu da je Radnički finansijski potpuno stabilan klub, a predsednik Dragan Marković Markoni istakao je da navijači već od sledeće sezone mogu očekivati puno bolje rezultate na sportskom planu.

-Kada smo u decembru 2016. godine došli u Radnički na čelu sa Ivicom Tončevom, zatekli smo jako lošu, pa gotovo i bezizlaznu situaciju. Ipak, predanim radom došli smo u poziciju da danas možemo da kažemo da smo jedan od najstabilnijih klubova u zemlji. Račun Radničkog već tri godine nije bio u blokadi. Na današnji dan Radnički ima dug od oko 150 hiljada evra, što je neuporedivo sa višemilionskim ciframa koje smo zatekli. Čak ni ovog duga ne bi bilo da je drugačija situacija i da smo mogli da imamo prihode na koje smo računali, a koje nismo imali zbog kovida. Situacija sa panednemijom je dovela i to toga da malo „skratimo“ budžet za prvi tim i nažalost desilo nam se to da se do poslednjeg kola borimo za opstanak. Na sreću, sve se završilo dobro po nas i mogu da kažem da smo već prionuli poslu kako nam se to više nikada ne bi ponovilo. Uradićemo sve da Radnički naredne sezone ima tim koji će odmah napasti plasman u Evropu. Čekamo sredstva iz gradskog budžeta, a kolika god ona da budu, mi ćemo se prilagoditi. U prethodne dve godine smo imali nekoliko značajnih transfera i ta sredstva su nam mnogo pomogla da prebrodimo tešku godinu koja je iza nas- rekao je Marković.

Članovima Skupštine obratio se i generalni direktor kluba Dejan Propadalo.

-U 2020. godini Radnički je poslovao u plusu i ostvario dobit. Plate igračima i zasposlenima isplaćuju se redovno i veoma je važno što smo došli do takve stabilnosti. Poznato je da se mi u značajnoj meri finansiramo iz gradskog budžeta, a od početka ove godine nam sa te strane nije uplaćen nijedan dinar. Imamo razumevanje za situaciju sa pandemijom i verujemo da će se to uskoro rešiti i da ćemo nastaviti uspešnu saradnju koju imamo sa gradom. Ipak, da bi ljudima bilo jasno sa kakvim teškoćama smo se suočili po dolasku u klub, moram da se vratim u decembar 2016. godine. Od tada do danas, za vreme mandata ovog rukovodstva vraćeno je oko 4 miliona evra duga. Samo dug prema fudbalerima tada je bio 300 hiljada evra. To je otišlo na arbitražu i moralo je odmah da se plati kako bi dobili licencu za takmičenje. Najveći dug bio je prema Javnim preduzećima i to više od 80 miliona dinara. Tadašnji direktor kluba, a sadašnji član Skupštine Rade Basta je tada založio svoju ličnu imovinu kako bi ušli u reprogram duga i dobili šansu da nastavimo da se takmičimo. Mi smo sada na par meseci da taj dug u potpunosti izmirimo. Za sudske sporove platili smo oko 25 miliona dinara, a isplatili smo i dug prema Zoranu Bankoviću, koji je godinama opterećivao funkcionisanje kluba. Radnički je spašen od sigurnog gašenja, a uspeli smo i da dva puta izađemo u Evropu i budemo vicešampioni Srbije. Uložili smo sredstva u stadion i postavljanje novog terena. Sada pravimo fitnes centar za prvi tim, a neophodno je da što pre napravimo još bolju infrastrukturu za mlađe kategorije. Svedoci smo i pojedinih medijskih napada u poslednje vreme na naš klub, a to nećemo dozvoliti i uvek ćemo oštro reagovati- izjavio je Propadalo.

Novi član Upravnog odbora je Milorad Jerkan, direktor niškog Doma zdravlja, koji je došao na mesto Ivana Spasića, koji je podneo ostavku iz privatnih razloga. Novi član Skupštine je Snežana Mitić, umesto Srđana Vojinovića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com