DruštvoKulturaLica Niša

“Od Naisusa do Niša” – nova dimenzija edukacije na moderan, tehnološki prihvatljiv i popularan način

Niš je najveći grad u jugoistočnoj Srbiji. Bio je administrativni, vojni i trgovinski centar različitih država i carstava kojima je, tokom svoje duge istorije, pripadao a i sada je jedan od najvećih gradova na Balkanu.

U modernom vremenu i društvu, kada svi negde žure, stanovnici grada Niša gotovo da ne znaju i neke od najosnovnijih činjenica o svom rodnom mestu i to je poražavajća činjenica.

Posebno treba istaći činjenicu da naši najmlađi sugrađani gotovo da nemaju gde da se edukuju o svom rodnom gradu sem u skromnim lekcijama u školi ili ako se dodatno samostalno zainteresuju u biblioteci ili na internetu. Osnovna ideja projekta ‘Od Naisusa do Niša’ je da se to fundamentalno promeni i to na popularan i prihvatljiv način urbanoj školskoj generaciji – putem desktop i mobilne aplikacije, edukativno-zabavne video igre (kviza) sa tematikom grada Niša.

Na popularan način će korisnici aplikacije moći da se upoznaju sa svim značajnim istorijskim spomenicima (Medijana, Čegar, Ćele Kula, Bubanj…), ličnostima (Konstantin Veliki, Branko Miljković, Šaban Bajramović…), dešavanjima u gradu (Filmski susreti, Nišvil, Međunarodna likovna kolonija ‘Sićevo’…), obrazovanje, arhitektura, zdravstvo, kultura, sport, turizam…

Aplikacija bi takođe mogla biti zanimljiva i ljudima koji ne žive u Nišu, kao onlajn vodič u obliku kviza kroz najveći grad jugoistočne Srbije. Aplikacija će uskoro biti dostupna na svim relevantnim lokacijama za distribuciju na Internetu, a trenutno u test fazi je možete skinuti i isprobati sa web adrese JoomBooz

Opširnije na IT Network

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com