Društvo

Nove generacije su čuvari planete

Udruženje Radne akcije “Delijski vis” je započelo neobično druženje sa mališanima iz vrtića “Pepeljuga”. Sredstava koja su dobili od Gradske opštine “Palilula” utrošili su na kupovinu knjižarskog pribora i igračaka koje su donirane predškolskoj ustanovi “Pčelica”.

“Pored toga, naše udruženje je zajedno sa studentima departmana za pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Nišu organizovalo radionicu kojom su kod mališana razvijali maštu i predstavili im neka bazična znanja o životnoj sredini. Radionica je organizovana zajedno sa vaspitačima predškolske ustanove i sav sadržaj bio je primeren i prilagođen deci”, kažu u udruženju Radne akcije “Delijski vis”.

Foto: Radne akcije Delijski vis

Dodaju da je edukacija najmlađih Nišlija o očuvanju životne sredine važna jer se na taj način kod njih razvija svest o očuvanju prirode, a samim tim i planete na kojoj žive. Navike stečene u najmlađem uzrastu se teško menjaju, pa će oni jednog dana postati “čuvari planete”.

Ovi mladi ljudi se ovim putem zahvaljuju opštini Palilula i predškolskoj ustanovi “Pepeljuga” na ostvarenoj saradnji i nadaju se da će nastaviti sa radom i u budućem periodu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com