DruštvoEkonomija

Nišlije uveliko kaparišu odmor: Albanija podigla cene – Grčka standardno tražena, bez poskupljenja

Nišlije uveliko rezervišu godišnji odmor, traže se standardno Grčka, Turska, Bugarska i Albanija. Po grupana na društvenim mrežama već se dosta polemiše oko toga gde je najbolje letovati i koja su odmarališta pogodnija za mlade a koja za porodice sa malom decom.

Nisu tačni medijski naslovi i tekstovi koji govore da je u Grčkoj sve poskupelo, tvrdi za Niške Vesti Gordana Stanković, vlasnica turističke agencije NITRAVEL.

“Mi smo u poslednje dve nedelje dva puta već bili u Grčkoj da dogovaramo smeštaj i ništa nije poskupelo, čak ni pakovanje sira koje sam u avgustu lane plaćala po istoj ceni kao pre dva dana”, kaže uz osmeh Stanković, koja dodaje da i ako je neko podigao cenu smeštaja to je sporadično.

Ponuda je i ove godine raznovrsna, tvrde turistički radnici. Ono što nude turističke agencije u Srbiji videće se i narednih dana na Sajmu turizma koji sutra počinje u Beogradu.

„Interesovanje za leto ove godine je počelo još u decembru. Ide prodaja. Šareno je interesovanje traži se sve … Turska, Bugarska, Grčka i Albanija. Mnogo je bolje nego lane“, kaže Gordana Stanković, vlasnica agencije NITRAVEL.

Prodaju se jeftiniji ali i oni skupi aranžmani, nema pravila. Možda je najprodavanija ta neka srednje skupa ponuda, kaže ona.

Prošle godine je veoma tražena bila Albanija, Turistički radnici ove godine pored bogate ponude odmarališta i smeštaja u Albaniji standardno imaju u ponudi Grčku koja se uvek jednako dobro prodaje.

„Ponuda je ista kao i prošle godine, ali ja očekujem manju potražnju za Albaniju. Polako se druge zemlje otvaraju. Prošle godine je dosta naših turista otišlo u Albaniju upravo zbog toga jer nije trebao bilo kakav sertifikat, zbog toga je i bila puna njihova obala“, kaže Stanković.

Upravo zbog navale turista od lane, Albanci su za ovu godinu podigli cene, tvrdi Stanković.

„Mislim da se polako razlilaze  naši turisti i odlaze na neke druge destinacije, jer na primer Grci nisu podigli cene. Turci i Bugari su takođe podigli cene za nekih od 10 do 12 %”.

Zbog otvaranja niškog aerodroma i novih destinacija u ponudi, Nišlije se odlučuju i za ekskluzivnije ponude, pa Dubai danas jeste i ponuda za prolećni odmor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com