Društvo

Niški DŽEDAJI razvalili u JA IMAM TALENAT i prete novim opasno dobrim nastupom

U ovogodišnjem serijalu emisije „Ja imam talenat“ svoje plesne veštine u hip hopu pokazuju članovi grupe Continuum iz Niša. Prve kvalifikacije su prošli Continuum Root, Continuum Youth i Continuum Jedi.

U drugi krug za sada se plasirala 26-očlana ekipa Continuum Root, ali i Continuum Jedi koju čine pet devojčica i jedan dečak uzrasta od 8 do 11 godina.

Continuum Jedi, Ja imam talenat, Foto: Print Screen YouTube

Niški „džedaji“ su oduševili Srbiju svojim nastupom, iako su imali veliku tremu kad su izašli na scenu i predstavljali žiriju.

Kad je ritam počeo transformisali su se u prave hip hop igrače i sa mnogo energije, uz zanimljivu koreografiju stvorili svoj doživljaj  muzike. Publika i žiri su to prepoznali, tako da su ih tokom nastupa bodrili i na kraju nagradili ovacijama i velikim aplauzom.

„Takmičarske koreografije treba da budu precizne, a u isto vreme i originalne i da putem neverbalne komunikacije izraze svoje emocije dok se kreću po podijumu. Iako su niški džedaji mladi plesači, vrlo su posvećena i profesionalna ekipa. Bez obzira na učešće u show-u vežbaju četiri puta nedeljno i spremaju se za ostale nastupe koje imaju. Odlučni su da budu među najboljima i da svojim talentom pobede u emisiji“, kaže osnivač Continuum plesnog teatra, Đorđe Mihajlović.

Za drugi krug takmičenja u emisiji „Ja imam talenat“ pripremaju pravi spektakl. Nisu želeli da nam otkriju detalje, ali ono što je zanimljivo je da ih priprema šesnaestogodišnja hip hoperka Ivona Manić.

Ivona Manić

„Ivona je i sama kao mala bila član ove plesne grupe. Sada se afirmiše i kao koreograf. Cilj nam je da putem ovakvih projekata razvijamo i plesače i mlade koreografe i koji će svoje kreativno umeće, pre nastupa u emisiji „Ja imam talenat“, prikazati Nišlijama u okviru „Dance it out“ nastupa koji se organizuje 26. februara“, dodaje Mihajlović.

Da imaju veliku podršku Nišlija svedoče i njihovo pojavljivanje na plesnoj predstavi „Big Time dance show“ održanoj krajem prošle godine u Narodnom pozorištu, kao i na projektu pokreta „Sila prati hrabre“ a koji su realizovali ljubitelji filma „Star Wars“ u Nišu.

Continuum Jedi i Đorđe Mihajlović

„Par džedaja je imalo hrabru viziju a sve ostalo što se dešavalo, bila je magija sile koja je pozvala sve ostale koji su se našli, bez kojih sigurno ne bismo uspeli da iznesemo stvar na površinu. Imali smo dobar motiv i inspiraciju da ono što se zove jedinstvo, posvećenost, hrabrost, kreativnost, prijateljstvo, sport, iskrenost i svi oni pokretači koji nas teraju da se svaki dan borimo da ne padnemo, sprovedemo u praksu u tih par sati. Performans je bio maksimalno uspešan! Sila je taj dan bila uz nas žestoko!!! Mogu reći džedaji niču sa svih krajeva sveta i prerastamo u jednu veliku porodicu koja se bodri i koja je tu da služi Sili i Majci Zemlji“, priča kroz osmeh Đorđe Mihajlović.

Nama ostaje da navijamo za naše mlade talentovane Nišlije i poželimo da uđu u finale takmičenja „Ja imam talenat“.

BRAVO!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com