Društvo

Upravo kreće! DŽEDAJKON 2021 – THE SLEEPER HAS AWAKENED

Poštovaoci Džedaja (i Sita), ljubitelji pop kulture, gejminga, fantastike i dalekih galaksija sledi “DŽEDAJKON 2021 – THE SLEEPER HAS AWAKENED” koji će i ove godine biti online.

Online izdanje Džedajkona biće emitovano 11. i 12. decembra iz centra naše Južne Galaksije, poručuju niški Džedaji.
Ovaj jubilarni peti Džedajkon čini dvodnevni program koji će sadržati gejming turnir, fantastičan Cosplay, Kpop i Tattoo takmičenje, nagradni kviz, panele, Jedi Talks-u i tradicionalno dodeljivanje nagrade “Džedajski vitez”.
Svi koji žele da prate ova dešavanja treba da se pretplate na YouTube kanal.
Sve informacije o događaju i takmičenjima možete dobiti na kanalima: Instagram: @dzedajkon2021Facebook: @Džedajkon
Petak 9. decembar:  Učestvuj u kvizu na ovogodišnjem Džedajkonu i osvoji čak 500e!
Ukoliko ste fan epske fantastike, knjiga, filmova, Netflixovih ostvarenja – onda je kviz koji se pomoću Klik SuperApp sprovodi na ovogodišnjem Džedajkonu, pravo mesto da pokažete svoje znanje!
Kako bi učestvovali – dovoljno je samo da skinete Klik SuperApp na Play ili Apple Store-u, zapratite Džedajkon oficijalni nalog i igra može da počne!
Igra traje do 11.12. kada će u programu Džedajkona na YouTube kanalu @Jedi Movement biti proglašen pobednik.
Za više informacija zapratite Dzedajkon profil na Instagramu ili Facebooku, a pored ovog super kviza – 11. i 12. očekujte i program za sve generacije!

Subota: 10. decembar: Šta je kosplay i zašto on postaje sve popularniji hobi?

Kostimiranje je za klince? Nismo baš sigurni. Cosplay je postao sve popularniji hobi odraslih koji vole da se kostimiraju i prerušavaju u fiktivne likove iz serija, filmova, knjiga, igrica. Neki od njih uživaju u procesu pravljenja kostima jer ih to smiruje, a nekima je to profesionalni poziv!

Zato je na ovogodišnjem Džedajkonu ovaj hobi prepoznat kao veoma važan aspekt pop kulture, ali i način da se sa svakodnevicom borimo na kreativan način.

Cosplay takmičenje koje organizatori ovogodišnjeg Džedajkona sprovode 11. i 12. decembra na YouTube kanalu @ Jedi Movement obuhvata učesnike sa celog Balkana, internacionalni žiri koji donosi finalnu odluku i nagradni fond od 1500 evra.

Ipak, kako u ovom događaju žele da pomognu da kreativni nastupi inspirišu mlađe generacije da stvaraju, a starijima daju par trenutaka da se osećaju kao mladi i vispreni junaci – organizatori Džedajkona su u saradnji sa Klik SuperApp aplikacijom omogućili da i publika glasa za svog favorita!

Na taj način publika može aktivno učestvovati, pogledati kostime i takmičare u najboljem izdanju i omogućiti najboljem učesniku specijalnu nagradu publike u vrednosti do 100 evra.

Zato ukoliko želite da sebe vratite u dane kada ste maštali da budete superheroj – skinite Klik SuperApp sa Play ili Apple Store-a, zapratite oficijalni Džedajkon nalog i dajte vašem heroju glas!

Nedelja 11. decembar: Konvencija pop kulture Džedajkon počinje od 13:00 na YouTube kanalu @ Jedi Movement

Subota 11.12. rezervisana je za inspirativne priče, kreativne razgovore, pop kulturu, smeh i nagrade. Ukoliko u ovome želite da uživate – vreme je da se pridružite Džedajkon događaju koji počinje od 13:00 na YouTube kanalu @ Jedi Movement!

Od poznatog Jedi Talks segmenta u kome će sa nama podeliti svoju inspirativnu priču Galeb Nikačević, Ivan Minić i Jelena Pavićević – Ilin, preko stand up komedije koju su za nas snimili Aleksandar Perišić, Nikola Silić, Nikola Todoroski, do tattoo razgovora sa poznatim srpskim umetnikom Eškom Kurtićem i tattoo artistom iz Estonije – Torsten Malmom – sve ovo čeka vas na YouTube kanalu @ Jedi Movement od 13:00.

Takođe, za one koji naročito uživaju u takmičenjima – gledaćemo i Klik Cosplay takmičenje – takmičenje najboljeg kostima i nastupa, Kpop plesno takmičenje, kao i gejming turnir koji će prenositi zasebno dan kasnije, 12.12.

A, ukoliko i ovo nisu dovoljni razlozi da se pridružite Džedajkonu… Onda je 500 evra koje možete da osvojite na Džedajkon nagradnom kvizu koje se sprovodi preko aplikacije Klik SuperApp, sigurno dovoljan razlog.

Sve informacije o događaju i kvizu možete pronaći na Džedajkon Instagram I Facebook profilu, a kako I sami organizatori Džedajkona kažu – pratite događaj i neka sila bude s vama!

Ovako je bilo 2019. godine kada je uživo odrđan DŽEDAJKON.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com