Kultura

Niški đaci izveli humanitarnu predstavu u “Kupini”

Učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti anglistike sa Filozofskog fakulteta u Niša, na pozornici bioskopa “Kupina” izveli su u sredu različite humanitarne prestave, kako bi prikupili novac za pomoć Dečijoj internoj klinici.

Pred prepunom salom bioskopa Kupina, đaci su pokazali svoje glumačko i jezičko umeće, izvodeći predstave na engleskom jeziku.

Akciju već drugu godinu zaredom organizuje Udruženje nastavnika engleskog jezika Nelta u saradnji sa niškim Filozofskim fakultetom i Kupinom.

Organizator Nina Lazarević kaže da je čitava akcija isključivo himanitarnog karaktera, a da su se svi učesnici rado odazvali.

“Učestvuju škole iz Niša i Donje Trnave, Gimnazija Bora Stanković i studenti sa Departmana za anglistiku. Oni izvode predstave na engleskom prilagođene svom uzrastu, bez neke specijalne tematike”, kaže Lazarevićeva za Niške Vesti.

Najmlađi izvođači kažu da su srećni što mogu da na ovaj način pomogu onima kojima je pomoć potrebna.

“Drago nam je da smo deo ove akcije i nadam se da ćemo makar malo pomoći Dečijoj klinici. Nama je bilo jako zabavno da se spremamo za predstavu, a nekom drugom će značiti ova pomoć, tako da smo srećne i mislimo da češće treba da se organizuju ovakve akcije”, kažu učenice sedmog razreda škole “Sveti Sava” u Nišu.

Sve predstvae osmišljene su tako da treju između petnaest i dvadeset minuta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com