Društvo

Samohranom ocu, nakon štrajka glađu, obećana pomoć

Bojan Milovanović, samohrani otac troje dece, štrajkovao je glađu zbog, kako je naveo, presude po kojoj mora da isplati dugovanje za alimentaciju. Istog dana, primljen je u Gradsku kuću na razgovor, nakon čega je upućen u Centar za socijalni rad, gde mu je obećana pomoć, što potvrđuju i iz Centra.

Kako kaže Milovanović, sa štrajkom je malo poranio, jer se ispostavilo da presuda još uvek nije stigla na naplatu kod sudskog izvršitelja.

“Ispalo je da sam malo poranio jer to još uvek nije došlo do sudskog izvršitelja. Kada bude došlo to za naplatu, to će Centar za socijalni rad da reguliše sa sudskim izvršiteljem, da se to plaća na rate”, kaže Milovanović za Niške Vesti.

Direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović, potvrdio nam je da je Milovanović istog dana došao na razgovor i da su se dogovorili o daljem postupanju, kada presuda stigne na naplatu.

Jović objašnjava da se radi o presudi Višeg suda, koja je pravosnažna i nema pravo na žalbu, te će morati da je plati kada dođe do izvršenja.

“U momentu kada je štrajkovao nije imao izvršenje koje je aktuelno. Poslali su ga iz grada, pogledali smo papire i on je imao jedno izvršenje koje je već platio koje se tiče neplaćanja alimentacije”, kaže Jović.

On dodaje da je to proces koji traje po pet, šest meseci i da će izvršenje biti aktuelno tek za oko pola godine. Jović je kazao da su spremili socijalno-ekonomski status i molbu da Milovanoviću bude omogućeno da izvršenje plati na više rata.

“Kada to stigne za naplatu rekao sam mu da dođe direktno u Centar, pošto smo mi vodili taj slučaj i znamo sve detalje. Ja sam već napisao socijlano-ekonomski status, te nepotpune porodice, pošto je žena otišla u inostranstvo. On sada i sudski i neposredno vrši starateljstvo. Ne postoji mehanizam da ga oslobodimo plaćanja, ali ćemo mu pomoći u plaćanju tužbe. Mi nemamo osnova da mu plaćamo te rate, ali imamo pravni osnov da mu, pošto mora da plaća rate, damo neki novac za hranu i tako dalje. Mogu da obrazložim zato što mora da plaća, može da dobije socijalnu pomoć”, kazao je Jović.

On je dodao da je Milovanoviću poručeno da se javi kada izvršenje bude aktuelno, a da će Centar za socijalni rad sigurno pomoći.

Samohrani otac troje dece stupio u štrajk glađu: „Traže da platim alimentaciju, a deca su kod mene“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com