Sport

Niš je sportski grad – dokazao PozitivNI festival (FOTO+VIDEO)

Poslednji dan ovogodišnjeg festivala PozitivNI obeležili su sportisti grada Niša koji su uz niške porodice u parku Čair imali šansu da prikažu šta rade njihovi klubovi.

Više od 20 niških sportskih klubova okupilo se u najvećen niškom parku, a njihovi članovi prezentovali su svoje sportske veštine našim najmlđim sugrađanima.

Košarka, odbojka, tenis, gimnastika, paralajding, planinaranje samo su neki od sportova koji su posetiocima četvrtog dana ovogodišnjeg festivala PozitivNI prikazani.

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana prezentovali su se sportisti, između ostalih, iz sledećih niških klubova: klub američkog fudbala Imperatori, ženski fudbalski klub Mašinac, Sportski klub Spin, ženski košarkaški klub Student, omladinski košarkaški klub Junior, klub za dizanje tegova, atletski klub Radnički 2016, plesni klub Bum 018, psihocentar, kuglaški savez, sportski klub Pegaz, Oxygen, Elid, teniska akademija Živković….

Najmlađi sugrađani imali su mogućnost da se besplatno oprobaju u svakom sportu, dok su najveće interesovanja kod mališana izazvali članovi Planinarskog kluba „Železničar“ koji su prezentovali disciplinu zip line, dok vetar i oblaci nisu rasterali preko 30 mališana, članova odbojkaškog kluba „Stampedo“ koji su imali trening na otvorenom. Ali bilo je i upornih, koji su odradili trening do kraja.

Dan posvećen sportu, rekreaciji, porodici i druženju bio je poslednji dan ovogodišnjeg festivala PozitivNI koji je počeo u četvrtak 31. maja.

Odbojkaški klub “Stampedo”

Ovogodišnji festival deo je obeležavanja gradske slave – Sveti Car Konstantin i Carica Jelena, a realizovan je uz podršku Grada Niša, Kancelarije za mlade, Turističke organizacije Niš i Kancelarije za mlade grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com