Društvo

SPORTSKI DAN u okviru obeležavanja dana Univerziteta

Obeležavanje Dana Univerziteta u Nišu biće završeno u nedelju 20. juna održavanjem niza sportskih aktivnosti na sportskim terenima OŠ „Duško Radović“ i u dvorištu Univerziteta.

U okviru Sportskog dana, koji će biti održan na terenima OŠ „Duško Radović“, studenti će od 9 sati kroz razne izazove odmeriti fizičku snagu, ali će se nadmetati i u ekipnim sportovima: košarci, odbojci, fudbalu. Neće izostati ni takmičenja u tenisu, stonom tenisu i atletici. Biće održano i takmičenje u šahu.

U svim sportovima na terene će izaći i ženski i muški timovi

U okviru obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu, u nedelju 20. juna sa početkom u 10 sati u dvorištu Univerziteta biće održan tematski čas joge namenjen studentima Univerziteta i članovima Chandra zajednice kojim će ujedno na simboličan način biti obeležen i Međunarodni dan joge.

Susret ima za cilj da na holistički način promoviše blagodeti telesne i mentalne dimenzije ove drevne prakse čije su izvrsne zdravstvene koristi dokumentovane brojnim naučnim istraživanjima u respektabilnim institucijama širom sveta. U nedelju će biti ponuđeni sadržaji koji se oslanjaju na autentična učenja Joge i klasične principe kontemplativne tradicije. Reč je o autorskom nastojanju integracije komplementarnih praksi na kreativan, jednostavan i praktičan način.

Na putovanje vas vodi Nataša Nikolić, učiteljica joge i meditacije i holistička terapeutskinja. Poslednjih desetak godina imala je priliku da drži časove i edukacije širom Evrope, Tajlanda i Indonezije. Po formalnom obrazovanju je diplomirani sociolog. Nataša je osnivač Holističkog centra i edukativnog prostora Chandra u Nišu.

Prijava za Otvoreni čas joge na: http://natashanikolic.com/event/dan-univerziteta-i-medunarodni-dan-joge-2021.

Organizatori Sportskog dana su Sportsko udruženje Univerziteta u Nišu i Studentski parlament Univerziteta u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com