Društvo

Niš dobija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

U naredne tri godine Niš dobija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje će omogućiti uklanjanje 20 hiljada tona mulja iz Nišave, rekao je Milan Stevanović iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Kako je istakao, kompletna dokumentacija trebalo bi da bude urađena do kraja ove godine, a  pripreme i izgradnja postrojenja trebalo bi da bude završena u naredne tri godine, na lokaciji Ciganski ključ.

„Uklanjanje mulja uticaće i na prečišćavanje Dunava i crnomorskog sliva“, ističe on.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Grada Niša potpisan je u Gradskoj kući. Ovo potpisivanje je početak pripreme tehničke dokumentacije za Projekat sakupljanja i prerade otpadnih voda u Nišu.

Potpisivanju je prisustvovao i Njegova ekselencija Jan Lundin, ambasador Švedske u Beogradu.

“Kapacitet postrojenja planiran je na 286.000 ljudskih korisnika, a dužina kanalizacione mreže biće 34 kilometara”, rekao je Lundin tom prilikom.

Projekat će finansirati Vlada Švedske putem Agencije za međunarodni razvoj i saradnju te zemlje – SIDA. Sporazum su potpisali Stana Božović, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine i Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com