EkonomijaU fokusu

Niš će dobiti sajamski prostor

“Niš će dobiti sajamski prostor, jer sajamske manifestacije čine naš grad velikim gradom”, rekao je na prijemu organizatora i distrebutera predstojećeg Sajma automobila u Nišu, gradonačelnik Darko Bulatović.

Gradonačelnik se zahvalio organizatorima sajma što pomažu da naš grad u privredno-turističkom smislu bude na višem nivou i što na taj način utiče da se menja na bolje i ponovio:

“Zato trebamo da razmišljamo u pravcu izgradnje sajamskog prostora, a da halu “Čair” vratimo sportistima”. Bulatović je dodao da bi ona mogla biti izgrađena na prostoru Loznog kalema.

Slično mišljenje izneo je i gradski većnik Mihajlo Zdravković.

Mihajlo Zdravković, gradski većnik

“Pored postojanja Univerziteta, Aerodroma i Kliničkog centra postojanje ovakvih manifestacija koje grad Niš stavljaju u centar regiona jugoistočne Srbije je veoma značajno. To pokazuje da grad Niš ima perspektivu, da ima budućnost, da postoji tržište, i da postoji interes da se u našem gradu organizuju ovakve manifestacije”, istakao je Zdravković.

Ford mustang je poslednjih godina bio glavna atrakcija Sajma automobila u Nišu. I ove godine on će se naći u hali Čair. Da ga publika voli, govori i podatak da je to najobožavanije vozilo na svetu na Facebooku, Mustang je imao hiljade nastupa na filmu, televiziji, u muzici i video igarama. Ford Mustang inspiriše strast kao ni jedan drugi auto.

On je obećao da će se potruditi da Grad stvori bolje uslove za održavanje ovakvih sajmova, i dodao da se intenzivno razmišlja o izgradnji sajamskog prostora, takozvanog expo centra.

“Potrudićemo se da u periodu koji je isped nas uslišimo sve one zahteve organizatora ovakvih manifestacija, kako bi smo mogli da projektujemo prostor koji bi za njih bio adekvatan, a za nas kao Grad stvorio bolje uslove da veći broj ljudi dođe u naš grad. Svaka poseta gosta sa strane znači razvoj još neke od privrednih grana”, rekao je Zdravković.

Sajam automobila, motora i prateće opreme City Marketing Centar organizuje deveti put. Ovogodišnji bi bio deseti jubilarni, ali je jedna godina preskočena zbog loše ekonomske situacije u auto industriji, istakao je direktor Sajma Oliver Paunović. On je na prijemu u Gradskoj kući predstavio novi znak Sajma, koji je uradio naš najnagređiniji karikaturista Saša Dimitrijević. Maskota je nasmejana, što samo govori da se radi o pozitivnoj manifestaciji, sa tvrđavom na vrhu, koja predstavlja simbol grada.

Oliver Paunović, direktor Sajma

“Ponosan sam što smo uspeli svih ovih devet godina uspešno da organizujemo ovakvu manifestaciju koja je bitna za naš grad. Ovo je najposećenija manifestacija ovakvog tipa u jugoistočnoj Srbiji. Sajam automobila održava se još u Beogradu, ranije i u Novom Sadu, ali je ove godine on otkazan”, rekao je Paunović.

Paunović se zahvalio svim dilerima automobila, gradu i gradskim opštinama na pomoći. Ove godine su se vratili na Sajam neki dileri automobila koji ranijih godina nisu učestvovali, napomenuo je.

Menadžer Sajma Saša Đorđević pohvalio se da će ove godine u Niš doći desetak automobila, koje Srbija nije videla.

Saša Đorđević, menadžer Sajma automobila

“Jedan dan je falio da imamo i svetsku premijeru. Radi se o novom modelu 508 francuskog proizvođača Peugeot. Samo dan ranije počinje Sajam u Parizu i on će biti izložen tamo”, rekao je Đorđević.

Veliko je interesovanje posetilaca za električne automobile. Njih na žalost ove godine neće biti na Sajmu, ali je Đorđević obećao da će ih sledeće godine biti.

“Na ovom sajmu biće izloženi elektični motori i bicikli, nadam se da ćemo imati podršku dilera automobila da već na sledećem imamo i električni automobil”, kazao je Đorđević.

I ove godine će na Sajmu biti izabran naj-štand, naj-auto i naj-hostesa. Pored automobila i motora u hali Čair će biti izložen i prateći program. Banke, lizing kuće i osiguravajuća društva daju ponovo punu podršku Sajmu. Biće i izlagača koji nisu usko vezani za auto industriju.

Sajam otvara svoja vrata u petak 5. i trajaće do 7. oktobra.

Svečano otvaranje zakazano je za petak 5. oktobar u 11 časova. Sajam će otvoriti ministar Rasim Ljajić, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski.

Radno vreme Sajma je od 10 do 20 časova. Cena karte je 200 dinara. 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com