Merošina

Nikola, naš kudo šampion!

Višestruki prvak države u kudou, MMA borac, jednom drugi i dva puta treći na beogradskom trofeju u Ashihara kaikan i drugi na nezvaničnom Evropskom prvenstvu u Kyokushin Kan, stilovima karatea. Nikola Nejić iz Balajnca širom zemlje reprezentuje sebe i našu opštinu u najboljem svetlu.

Kudo sam počeo da treniram od 2010. godine i sam manjim prekidima se od tada i takmičim, onoliko kliko mi mogućnosti dozvoljavaju. Kudo kao ni većina drugih borilačkih sportova nije profitabilan, ali sam je zaražen njime, mnogo toga lepog mi je dao“-kaže Nikola.

Daidu juku Kudo, ili kako ga mnogi nazivaju japanski MMA je mešavina različitih borilačkih veština. U kudou su dozvoljene sve udaračke tehnike, sva bacanja, poluge, hvatovi i udarci.

Kudo kao mešavina različitih borilačkih veština, jača duh i telo, povećava psiho-fizičku sposobnost i kondiciju. Kroz Kudo trening vežba se samoodbrana i ojačavaju sve grupe mišica, kao rezultat mešavine različitih tehnika iz raznih borilačkih veština. On okuplja sve druge veštine u jednu“-objašnjava.

Svo znanje koje je stekao za ovih sedam godina želi da prenese na mlađe. Planira da otvori svoj klub, kako kaže, želeo je da klub bude u Merošini, ali nije našao na razumevanje nadležnih za sport, pa će sa radom klub početi da radi u Nišu. Veruje da će se u budućnosti naći razumevanja i da će svoje znanje i veštinu moći da prenese na mlađe sugrađane iz Balajnca, Gradišta, Merošine i iz čitave opštine.

Nikola je pored toga što je dobar sportista i dobar drug, uzoran i dobro obrazovan mladić. Završio je Visoku poljoprivrednu školu u Prokuplju i radi u poljoprivrednoj apoteci. Živi u selu gde planira svoj dalji privatni i profesionalni život, naravno, uz malo podrške lokalne samouprave i razumevanja sredine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com