Društvo

Nema amonijaka u vodi u izvorištu “Medijana”. Ipak, sve propisane mere ostaju na snazi

Gradski štab za vanredne situacije postupao je u skladu sa naredbom republičkog Štaba za vanredne situacije, kada je situacija koju je prouzrokovalo iskliznuće iz šina cisterne sa amonijakom kod Pirota u pitanju, i u skladu sa uputstvima svakodnevno je obavljana kontrola koncentracije amonijaka u vodi i vazduhu, rekao je danas Nenad Stanković, gradski većnik zadužen za vanredne situacije.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, a kada je izvorište “Medijana” u pitanju, obavljeno je 30 uzrokovanja i utvrđeno je da nema nedozvoljene količine amonijaka u vodi. To znači, ističe Stanković, da ovo izvorište može da bude stavljeno u funkciju.

“Što se tiče reke Nišave, uzrokovanja su obavljana kod naselja Prosek i 300 metara uzvodno od izvorišta Medijana. Utvrđeno je da je koncentracija amonijaka 0,05 miligrama po litru, što je u skladu sa pravilnikom Ministarstva zdravlja”, naglasio je Stanković

Nema nedozvoljene koncentracije amonijaka ni u vazduhu, pokazala je kontrola koja je izvršena na tri mesta u Nišu. Ipak, mere i dalje ostaju na snazi. Izvorište Medijana neće biti još uvek u funkciji, isto tako je zabranjeno korišćenje vode iz bunara pored reke Nišave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com