Hronika

Na suđenju “berberinu” moguće i završne reči

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) poznatijem kao Malčanski berberin, zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje devojčice biće nastavljeno danas pred Višim sudom u Nišu.

Prema nezvaničnim informacijama, nije isključena mogućnost da na današnjem ročištu advokati i Jovanović iznesu završne reči.

Ukoliko na današnjem glavnom pretresu sud usvoji predloge za izvođenje novih dokaza, dokazni postupak će biti nastavljen. U suprotnom će i odbrana i optužba i Jovanović izneti završne reči.

Na prethodnom ročištu Jovanović je tražio da mu se omogući uvid u spise predmeta, tako da se moće očekivati da danas stavi predlog za izvođenje novih dokaza, s obzirom na to da su tokom dosadašnjeg dokaznog postupka iscrpljena sva dokazna sredstva predložena tokom pripremnog postupka.

U dosadašnjem toku suđenja Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, trudio se da dokaže svoju neuračunljivost kako bi umesto zatvorske kazne dobio kaznu lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Jovanović je dvanaestogodišnjakinju devojčicu iz Suvog Dola oteo 20.decembra prošle godine na putu do škole u Brzom Brodu. Devojčica je pronađena 29. decembra u selu Pasjača, a on je uhapšen 5. januara na groblju u Malči. Sudski postupak zbog otmice dvanaestogodišnje devojčice počeo je pred Višim sudom u Nišu 29. maja ove godine.

Zbog otmica i silovanja koje je ranio počionio “berberin” je iza zatvorskih rešetaka do sada proveo 22 godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com