Sport

Streličarski klub Niš na korak od osvajanja kupa Srbije

Rangirni turnir pred finale Kupa Srbije u streličarstvu održan je juče je u Subotici. Klub SK Niš tokom sezone je akumulirao broj poena koji ih  trenutno drži na liderskoj poziciji ispred SK Velos iz Novog Sada, dok će ime pobednika bit poznato na završnom turniru koji se naredne nedelje održava u Temerinu.

Takmičari su se iz Subotice vratili sa 4 individualne i jednom ekipnom medaljom.

“Kao što smo već navikli kod seniora olimpijskim lukom, Mihajlo Stefanović ove sezone gađa veoma dobro i ovaj turnir je završio kao prvi u kvalifikacijama, i tu poziciju je održao i kroz eliminacije pobedivši sve protivnike do samog kraja te je u finalnom meču protiv takmičara iz Šapca pobedio sa fenomenalnih 7-1 i tako osvojio zlatnu medalju. Mihajlo je trenutno prvi u individualnom plasmanu Kupa i očekujemo da će to mesto i odbraniti naredne nedelje”, kazali su iz kluba.

Kod seniora kompaund lukom, Ognjen Nedeljković je u kvalifikacijama zauzeo treće mesto, ali je kroz eliminacije uspeo da se izbori za finalni meč i tu pobedi takmičara iz Subotice sa 148-142 i tako osvoji zlatnu medalju. Ognjen je trenutno drugoplasirani u plasmanu Kupa sa minimalnim zaostatkom iza prvoplasiranog takmičara iz Pančeva.

Majović Dragoljub je golim lukom u konkurenciji seniora bio četvrti na kraju kvalifikacija, ali je svojim veoma dobrim gađanjem kroz eliminacije došao do meča za bronzu koju je i osvojio protiv takmičara iz Beograda.

Foto: SK Niš

Nikolić Danica je u konkurenciji juniorki olimpijski luk bila prva ispred takmičarki SK Zemun i SK Dif iz Beograda.

Seniorska ekipa je bila prva na turniru sa solidnih 29 poena prednosti isped ekipe SK Košutnjak, dok je trećeplasirana je bila ekipa SK Šabac.

Ovo je bio veoma važan turnir za naš klub, imperativ je bio dobar rezultat i utvrđivanje na prvoj poziciji ekipa pred samo finale Kupa, taj zadatak smo uspešno ispunili i sada ostaje da to naredne nedelje i potvrdimo u Temerinu. Da situacija bude još bolja, na individualnom planu imamo veoma dobre šanse da dvojica naših takmičara takođe osvoje Kup. Sledeće dve nedelje su veoma važne jer nas pre svega očekuje finale Kupa u Temerinu a potom i državno prvenstvo u Rumi. Ovo je kulminacija svega ka čemu smo težili čitave sezone i sada je trenutak da naš rad i trud pokažu rezultate”, jasni su čelnici kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com