Sport

Srpski strelci sledeća dva vikenda u Nišu

Predstojećeg vikenda Streljački klub “Niš 1881.” je domaćin jednog velikog takmičenja, Prvenstva Srbje za juniore i juniorke iz vazdušne puške i pištolja, a odmah sledećeg vikenda u Nišu će biti održano seniorsko Prvenstvo.

Ovaj klub je organizaciju ovog značajnog takmičenja dobio u godini kada obeležava 140 godina postojanja kluba, godišnjicu sa kojom mali broj klubova u zemlji može da se pohvali.

Lidija Mihajlović, naša proslavljena reprezentativka u streljaštvu kaže za Niške Vesti da se samo 260 takmičara prijavilo za kategoriju juniora, ali sa seniorskim takmičenjima daleko više streljača će oprobati snage u preciznom pucanju.

Lidija Mihajlović, Streljački klub Niš

“Ovo je samo početak. Korona nas je omela u mnogim akcijama koje smo hteli da sprovedemo i da ova streljana bude i  na usluzi građana, jer je interesovanje veliko”, kazala je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da će na ovom takmičenju doći i Slovaci. Oni žele samo da održe formu, a gađaće bez konkurencije na juniorskom takmičenju.

“To će biti i prilika da se i mi malo promovišemo, da pokažemo uslove, možda u budućnosti održimo i druga međunarodna takmičenja.

Takmičenja će se održati u subotu i nedelju, početak je zakazan za 9 sati, a nadmetanja će trajati sigurno po deset sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com