Društvo

Na Klinici za kardiohirurgiju nema više ni zakazivanja: Čekaju oni pacijente, a ne da pacijenti čekaju na lekarsku pomoć

Lazarević: U zadnje vreme dolaze i pacijenti iz Kragujevca, Smedereva, Vrnjačke Banje, ali najveći broj je iz Pirotskog okruga, dolaze i iz Leskovca, Vranja, Prokuplja, sa Kosova i Metohije

Klinika za kardiohirurgiju u Nišu više nema listu čekanja, ali ni listu zakazivanja za operacije, objavio je direktor Kardiohirurgije UKC Niš prof. dr Dragan Milić.

To praktično znači da pacijenti ne čekaju kardiohirurge već obrnuto: Klinika čeka na pacijente kojima treba pomoć, izjavio je za Zonu plus kardiohirurg doc. dr Milan Lazarević.

Više od 40 radnih dana vikendom urodili su plodom. Svaki pacijent koji ima prođe potrebnu preoperativnu pripremu, biće primljen na kliniku istog dana!

“Posle mnogo neprospavanih vikenda, posle velikog zalaganja i truda svakog pojedinca na klinici, mi smo postigli da pacijenti više ne čekaju ni jedan dan na klinici”, objasnio je dr Lazarević.

Šta to u praksi znači?

Dr Milan Lazarević

“Kada neko ima problem i kada po odluci konzilijuma dođe do toga da mora da se operiše, on dolazi na našu kliniku, anesteziolog ga priprema, odnosno gleda dokumentaciju ako je pripremljen i on već sutra ako je pripremljen ide na hirurški program”, kaže ovaj kardiohirurg.

Dodaje da su postigli neverovatan cilj.

“Posle devet godina rada došli smo u mogućnost da mi čekamo pacijente, da klinika čeka pacijente a ne pacijenti da čekaju na lekarsku pomoć. Najvažnije je da pacijentima omogućimo da što pre doiđu na operaciju i da izbegnemo tu neizvesnost čekanja na intervenciju…”

Pacijenti stižu iz svih krajeva Srbije

“U zadnje vreme dolaze i pacijenti iz Kragujevca, Smedereva, Vrnjačke Banje, ali najveći broj je iz Pirotskog okruga, dolaze i iz Leskovca, Vranja, Prokuplja, sa Kosova i Metohije i naravno iz Niša”.

Direktor Klinike za kardiohirurgiju Kardiohirurgije prof. doktor Dragan Milić se putem društvenih mreža zahvalio svima koji su zaslužni za ukidanje lista čekanja.

Kako je naveo, od početka godine na klinici je obavljeno gotovo 15.000 pregleda, hospitalizovano više od 1.000 bolesnika i operisano blizu 700 pri čemu je intrahospitalna stopa smrtnosti 2.5%.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com