Društvo

Na današnji dan otvoren AERODROM NIŠ

12. oktobra 1986. godine svečano je otvoren niški aerodrom , koji od pre 14 godina nosi naziv “Konstantin Veliki”, prenosi portal Fly from Niš. Ovo otvaranje pratio je i veličanstveni aeromiting, kao i sletanje prvog JAT-ovog Boinga iz Beograda. Od tog dana kreće borba za saobraćaj i opstanak niškog aerodroma, koja većim ili manjim intenzitetom traje do danas.

Foto: Aerodrom “Konstantin Veliki”

Nakon mnogo turbuletnih godina, kada je bombardovan, zatvaran, ili imao veoma mali broj letova, niški aerodrom se poslednjih godina prosto nametnuo evropskim low cost avio kompanijama. Niije se stalo ni sa pregovorima sa drugim avio-kompanijama, uz ponudu koju čini izuzetno niska cena aerodromskih usluga.

“U toku ove i naredne godine radiće se na proširenjukapaciteta kako bi aerodrom bio spreman da za naredni period opsluži mnogo veći broj putnika. Planovi su da u narednikh pet godina kroz nišku vazdušnu luku prođe preko 700 hiljada putnika. Takođe, planirani su radovi na poboljšanju navigacionih instrumenata, kao i ugradnja dodatnih prilaznih svetala do kraja ove kalendarske godine, a u toku naredne, 2018. i izgradnja savremenog kontrolnog tornja”, prenosi Fly from Niš.

Foto: Aerodrom “Konstantin Veliki”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com