Sport

Na Čairu bez pobede i podrške Meraklija

U 13. kolu Superlige Srbije, Radnički je podelio bodove sa Voždovcem na Čairu. Kranji rezultat meča glasio je 1:1, a navijači su ponovo iskazali svoje nezadovoljstvo radom Uprave kluba.

Prošlo je 20ak minuta igre, bez ozbiljnijih šansi na obe strane, a sa klupe gostiju stizale su kritike na račun suđenja, što je kulminiralo isključenjem šefa struke Voždovca, Ilije Stolice.

Kreator prve ozbiljne šanse bio je Duronjić, koji je u drugoj polovini prve deonice šutirao u sam ugao gola ali je na visini zadatka bio Živković.

Još dva isključenja viđena su pred kraj prvog poluvremena kada su iz restriktivnog prostora udaljeni i trener golmana Radničkog, Miroslav Stanković, kao i pomoćni trener gostiju Aleksandar Linta.

Na stadionu je danas bilo nešto više gledalaca neko na poslednjem meču, ali i ovog puta su Meraklije iskazale nezadovoljstvo novim transparentom “Vaše Evropske priče koje na Surdulicu, Bačku i Zlatibor liče” aludirajući na loše rezultate u utakmicama protiv ovih rivala, koji su i doveli do njihovog bunta.

Ponovo bez podrske sa Juga. Foto: Niske Vesti

Poslednji minut prvog dela igre doneo je novu šansu u režiji Arsića koji je iz “slobodnjaka” šutirao pravo u golmana Voždovca.

Igrao se 64. minut a novu priliku stvorio je Pavkov, koji je šutirao sa oko 20ak metara ali je lopta samo prošetala pored stative.

Sličnu akciju na suprotnoj strani izveo je Marko Putinčanin, ali je krajnji ishod bio drugačiji. Iako je istrčao daleko ispred gola, Živković nije uspeo da spreči da lopta ušeta pravo u mrežu. Na semaforu je od 66.minuta stajalo 0:1.

U 81.minutu Mrkić je imao priliku da se upiše u strelce, ali je nakon odličnog prodora po levoj strani šutirao pravo u golmana Popovića. Par minuta kasnije još jednom se oprobao prvi strelac Superlige, Milan Pavkov, ali je po ko zna koji put golman gostiju spasio svoju ekipu pravovremenom intervencijom.

Slaviša Stojanović imao je stopostotnu šansu 5 minuta pre kraja meča da dovede Radnički do izjednačenja. On svoju priliku nije iskoristio, ali je niški tim ipak došao do naredne prilike za to već u 86.minutu kada je Kovačević nakon nekoliko bezuspešnih šuteva svojih saigrača, šutirao u protivničkog igrača koji je u šesnaestercu igrao rukom. Nikolić je tada svirao penal za domaću ekipu, a siguran sa bele tačke bio je Pavkov.

Bravura golmana Popovića spasila je Voždovac sigurnog poraza u isteku nadoknade vremena. Aksentijević je odlično pronašao Stojanovića na par metara od gola, on je glavom usmerio loptu ka golu, ali je čuvar mreže Voždovca refleksno odbranio i stavio tačku na današnji meč. Krajnji rezultat glasio je 1:1.

Radnički u narednom kolu gostuje ekipi Vojvodine.


13. kolo Superlige Srbije: FK Radnički – FK Voždovac 1:1 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 800

Sudija: Bojan Nikolić (Srđan Minić, Vladimir Jovanović, Milan Ilić)

Strelci: 0:1 – Putinčanin, 1:1 – Pavkov.

RADNIČKI: Živković, Tomić (Kovačević od 65.min), Saša Stojanović (Slaviša Stojanović od 65.min), Mrkić, Arsić, Aksentijević, Raspopović, Jovanović, Pavkov, Simunović, Stanković (Subić od 44.min).

VOŽDOVAC: Popović, Filipović, Ivković, Gajić, Petrović, Georgijević, Putinčanin, Mihajlov, Ješić, Pavlović (Luković od 84.min), Duronjić (Ćirković od 82.min).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com