Društvo

Mladi TIPOVALI “svoju” ulicu

Na prvoj održanoj ovogodišnjoj sednici niškog Saveta za mlade govorilo se o planovima koji bi morali da pokriju zahteve mladih Nišlija.

Deseta sednica od osnivanja Saveta, donela je puno novih predloga. Pored najavljenog organizovanja Dana mladih preduzetnika i promene trenutno važeće Odluke za mlade, najzvučnije se čuo predlog da mladi u Nišu dobiju ulicu.

“Mi želimo da jedna od niških ulica dobije i zvanično ime – Ulica mladih. To je predlog Saveta za mlade i težićemo da to i ostvarimo. Bilo bi dobro da je to zatvorena ulica i da tu ne funkcioniše saobraćaj. Ovde bi sve nevladine organizacije i neformalne grupe organizovale svoje aktivnosti”, kaže Dušan Ćirić,  predsednik Saveta za mlade Grada Niša.

Već je obavljeno nekoliko razgovora na tu temu sa niškim gradskim većnicima, jer kako bi se ova ideja i sprovela, sve što je predloženo mora da uđe u planove grada, kaže Ćirić.

On dodaje da su oni u savetu već “tipovali” ulicu koja izlazi na Nišavski kej, kod Oficirkog doma. To je nastavak ulice Orlovića Pavla koja seče prometnu ulicu Sedmi Juli.

U Savetu za mlade nadaju se da će rekonstrukcijom glavnog gradskog trga u nišu, biti sluha i da ovo parče ulice dobije svoje – novo ime “Ulica mladih”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com