Društvo

Mladi pokazali UMEĆE na strelištu “Malča” (FOTO)

“Shooting challenge” u organizaciji Kancelarije za mlade Niška Banja održan je na niškom strelištu “Malča”. Pobednička ekipa je “Paralaksa”, a drugo i treće mesto zauzele su ekipe “Tim Z” i “Hot Shot”.

Takmičari su pucali iz nekoliko vrsta oružja. Njih trideset borilo se za titulu – najbolje ekipe.

“Takmičari su odmerili snage u četiri kategorije. Gađali su glinene golubove, pucali iz pištolja CZ 99, Kalašnjikov i Vinčester. Ovim takmičenjem smo hteli da izađemo iz šablona organizovanja mladih i uspelo nam je jer je veliko interesovanje za ovo takmičenje danas, kako mladih iz Niške Banje tako i Nišlija”, rekao je Vuk Stavrić, koordinator Kancelariji za mlade iz Niške Banje.

Predsednik niškog Safari kluba Vlastimir Stanojević davao je takmičarima profesionalnu i moralnu podršku.

“Mi zastupamo tezu da građani i porodice, posebno mladi i grupacije koji u kućama imaju oružje dođu barem jednom godišnje ovde na strelište Malča i edukuju se minimalno o rukovanju i čiuvanju oružja”, kaže Vlastimir Stanojević, predsednik Safari klub Niš.

Aktivisti Kancelarije za mlade Niška Banja za narednu nedelju najavili su preventivne edukativne akcije povodom 1. decembra Svetskog dana borbe protiv side.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com