Merošina

Ministarka Đukić Dejanović u Merošini

Ministarka bez portfelja  zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, posetila je danas opštinu  Merošina. U razgovoru sa predsednikom Jovanovićem obećala pomoć države u nerazvijenim opštinama sa negativnim priraštajem kao što je Merošina.

Na sastanku sa ministarkom Dejanović predstavnici Opštine, predsednik, predsednik Skupštine, kao i zamenik predsednika opštine Merošina,  razgovarali  su o podsticajnim sredstvima, novom zakonu i  merama države za povećanje nataliteta u siromšnim i nerazvijenim opštinama kao što je opština Merošina.

Ministarka je za Merošinske Vesti izjavila da se nada da će Merošina  dobiti izvesna sredstva za 2019. godinu, kao podsticaj države na rađanje i promociju pronatalitetne politike i dodala da je svako dete podjednako važno, kako ono tako i uslovi u kojima ce odrastati ,školovati se i da je tu država da pomogne da se sve to olakša.

Mere Vlade i pomoć ministarke Dejanović od velikog su značaja za našu zajedničku borbu sa pražnjenjem sela i negativnim priraštajem. Podsticajnim sredstvima, boljom zdravstvenom zaštitom, kvalitetnijim obrazovanjem i uopšte boljim uslovima za život moramo da pomognemo mladima u odluci da ostanu na selu“-kaže predsednik opštine Saša Jovanović.

Podsetimo da je od 1.jula 2018 godine jedno od podsticajnih sredstava države uvećan iznos za prvorođeno dete, po kome  majke kao jednokratnu novčanu pomoć umesto dosadašnjih 37 hiljada dobijaju 100 hiljada dinara.

Tekst je deo projekta „Upoznajte Merošinu” koji je podržan od strane opštine Merošina u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ovo dvoje desno na slici resice pozitivno natalitentu politiku Merosine ako su shvatili sta je to. Morace gospodja ministarka jos par puta da ih uputi.

  2. Kakva ironija, kakva licemernost bas na ovoj slici ovog vaseg izvestavanja o poseti ministarke. Sedi ekipica ispod slike Vucica i sama nezna koliko novca su proneverili ukupno po raznim komisijama, priliko izgradnje igraslista u Azbresnici, ovaj drugi desno pre ove funkcije imao 100.000 primanja, ekipica ne izlazi iz kafana, ne izlazi iz opstinskih auta ,budzet trosi nemilice i bahati pod slikom Aleksandra Vucica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com