Društvo

Ministar Šarčević posetio Univerzitet u Nišu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja Mladen Šarčević posetio je nedavno Univerzitet u Nišu. Ministra je primio rektor Univerziteta u Nišu profesor dr Dragan Antić, objavljeno je na zvaničnom sajtu Univerziteta u Nišu.

Tokom razgovora dvojica sagovornika su se osvrnula na izuzetno važne teme za razvoj Univerziteta. Ministar Šarčević je rektoru Antiću najpre čestitao početak novog mandata na funkciji rektora, kao i početak rada Poljoprivrednog fakulteta i upis prvih studenata. Između ostalog, bilo je reči i o ubrzavanju procesa akreditacije Derpartmana za germanistiku na Filozofskom fakultetu u Nišu, a predloženi su i modaliteti za otvaranje novih fakulteta.

Ministar prosvete i rektor Univerziteta u Nišu su razgovarali i o mogućnosti ustupanja kasarni za otvaranje univerzitetskog kampusa, što bi istovremeno rešilo i gorući problem sa nedostatakom prostora na nekim fakultetima. Sagovornici su raspravljali i o mogućnostima i načinu ulaganja za nastavak izgradnje stanova za mlade naučne radnike.

Ministar Šarčević je tokom razgovora rektoru Antiću pružio svestranu podršku u njegovim naporima za ostvarenje daljeg napretka i razvoja Univerziteta u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com