Politika

MILETIĆ NA SEDNICI NARODNE SKUPŠTINE: Isplatiti zaostale zarade svim radnicima propalih firmi na jugoistoku Srbije (FOTO+VIDEO)

Isplatiti sve neisplaćene zarade radnicima propalih preduzeća na jugu Srbije, zatražio je narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke, Milija Miletić, na sednici Narodne skupštine na kojoj je raspravljano o budžetu za 2024. godinu.

Miletić je istakao da će usvajanje Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku pomoći radnicima da naplate zaostale zarade.

“Usvajanjem Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, radnici „Mašinske“ i „Elektronske industrije“ u Nišu će imati mogućnost da reše problem naplate zaostalih zarada. Ali, sada postoji novi problem. Radnici koji do sada nisu tužili državu zbog neisplaćenih zarada neće imati prava za naplatu potraživanja”,  ističe Miletić.

On je poručio da je potrebno isplatiti zarade svim radnicima koji su bili zaposlenima na jugoistoku Srbije, koji potražuju zaostale zarade, bez obzira da li su tužili državu ili nisu.

Miletić je još jednom ponovio da je, takođe, potrebno ukinuti penale na prevremeni odlazak u penziju.

“Vezano za ljude koji su otišli, ili treba da odu u penziju pre 65. godine. Kada ćemo iznaći mogućnost da se njima ne umanjuje penzija zbog prevremenog odlaska? Mislim da je to velika potreba da se reši u narednom periodu”, poručio je Miletić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

4 Komentara

    1. MA NEKA SAČEKAJU JOŠ GODINU DVE, BIĆE IH MANJE! PITA LI SE NEKO KOLIKO IH JE DO SADA PREZIVELO?! SRAMOTA!

  1. MA NEKA SAČEKAJU JOŠ GODINU DVE, BIĆE IH MANJE! PITA LI SE NEKO KOLIKO IH JE DO SADA PREZIVELO?! SRAMOTA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com